Åhh det regnar ♥

Helt underbart äntligen så regnar det, nu kanske luften blir lättare och det kommer helt klart att bli svalare ute i natt. Gud så skönt då komnmer man troligen att kunna sova för att det blir lite svalare i sovrummet också. Jag kan inte göra annat än att luta mig tillbaka och bara njuta :)

En stolt katt men inte en fullt lika stolt matte!





Jag satt och tittade på tv och hörde plötsligt en duns i hallen, jag vänder på huvudet och tittar dit och där sitter en av våra katter och ser jätte stolt ut. Och framför sig så har hon den här lilla musen. Och givetvis så väntade hon på beröm, men det blev att jag tog på mig ett par handskar och kastade ut den, spritade handskarna, golvet och mina händer.
Usch inte trevligt när man får in katternas byten.

Nöjd för stunden :)

Sådär nu har jag gjort om bloggen lite mera och just för stunden så är jag nöjd men det kommer säkert bli så att jag pillar på den lite mera idag eller imorgon. Funderar på att ta och ringa mamma och kolla vad hon gör, försökte ringa hnne igår men fick inget svar så jag kanske har bättre lycka på den fronten idag.
Sen efter det så ska jag ta något att äta för magen kurrar i massor och lill tjejen måste få näring hon också.
Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.

Mulet väder idag

Nu ska jag börja med det som alla "Svenssons" brukar börja sin konversation med, idag så är det mulet ute och det ser ut som att det ska bli regn. Men det känns väldigt skönt då det blir svalare. Jag var till och med tvungen att ta på mig ett par mjukisbyxor för att jag frös. Men jag har hört att den tropiska hettan är på väg tillbaka igen och den tropiska hettan = död för mig. Orkar verkligen inte göra något är det är så varmt ute, ligger bara och flämtar och hoppas på att lill tjejen inte vill stanna i magen hela Augusti ut.
Sen har det inte hänt så mycket här idag, det är en ganska seg dag som vanligt. Men sambon var hem och åt lunch vilket var trevligt.
Dagen som är kvar innan sambon slutar jobba kommer troligen bestå av att jag försöker ordna till bloggen lite mera och kanske pratar med Veronica om hon kommer ut en vända på msn.
Sen ikväll får vi se om vi åker ut till Hörsång och grillar med sambons familj men det beror lite på väder och ork.

Besöket hos barnmorskan idag

Var till barnmorskan idag och allting såg bra ut som vanligt, bara att blodsockret var väldigt högt men det var för att jag var så dum och åt mat och godis precis innan vi skulle dit så det berodde nog på det. Men får se om det är lika högt nästa gång vi ska dit då är det kanske dags att reagera. Men annars så såg allt bara bra ut som sagt.

Värden från besöket:

Blodtrycket: 130/70
Hjärtslag: 143/min
symf mått: 33cm
Vikt: 88,4 kilo
Läge: Lill tjejen ligger med huvudet ned i bäckenet
Urinprovet: 0/0

Så sådär såg det ut, bara bra som sagt och skönt att lill tjejen har huvudet i bäckenet så hon är på gång att fixera sig. Nästa besök är Fredag den 13 Augusti, så det gäller att man inte är orolig av sig haha. Men det ska nog gå bra fast det är en oturs dag :)

Exakt en månad kvar till BF <3

Idag så är det exakt en månad kvar till mitt BF datum och jag längtar så enormt mycket. Kan inte förstå hur snabbt tiden har gått. Tyckte inte det var länge sen jag gjorde mitt g-test och fick se svaret " gravid 1-2 ". 
Graviditeten har varit en tid med mycket blandade känslor, till största del så har det varit massa glädje, förväntan och lycka men det har även varit kämpigt. De första 4 månaderna av min graviditet så hängde jag över toaletten dag ut och dag in och jag ska inte sopa under mattan att jag tyckte det var super jobbigt. Och att ibland så har hormonerna tagit över, det har funnits dagar då jag har skrattat och varit hur pigg som hellst och det har även funnits dagar då det har runnit över mig och jag har varit arg och ledsen. Men så är det, att vara gravid är som att åka en berg och dalbana. Det går upp och ner hela tiden, det är spännande och pirrigt och känslan går inte att beskriva för någon som inte har gått igenom det själv. Det är helt magiskt och jag är enormt lycklig över att jag får dela den här resan med min sambo.  
Och snart så har denna resa nått sitt slut och då börjar en ny resa med nya erfarenheter. En resa som kommer att bestå av massor av kärlek, lycka, ansvar och även den resan kommer nog att vara kämpig till och från men jag vet att jag och min sambo kommer klara det tillsammans.
Jag kan inte påstå att jag är rädd för förlossningen längre utan rädslan har övergått till en längtan, en längtan så stor. Visst ibland är jag lite orolig över smärtan och hur jag kommer klara av att hantera den men jag vet att det kommer finnas folk runt omkring som är där för min skull, för att stötta mig. Och det finns så mycket olika smärtlindringar att få om det blir för kämpigt. Men man ska inte koncentrera sig på smärtan utan man ska koncentrera sig på det som komma ska. Det vackra som kommer av den smärta man får jobba sig igenom. Min och min sambos kärleksbarn som vi har längtat så mycket efter att få träffa.
Så nu är längtan större än någonsin men snart är den stora dagen här♥

Känner mig väldigt seg, kanske är det vädret?

Just nu känner jag mig helt otroligt seg och slut i kroppen. Orkar knappt hålla ögonen öppna men jag vet att när jag går upp och lägger mig ner i sängen så kommer jag att bli pigg igen, så är det alltid. Men jag tror att tröttheten beror på vädret, det har varit kvavt hela dagen men till slut ikväll så började det åska och blixtra så det var skönt så att luften vart lite lättare.
Men ryggen värker som vanligt och nu har lillan vaknat till liv inne i magen, mysigt.
Och imorgon så ska vi som sagt till barnmorskan, ska bli skönt att få ställa lite frågor och se så att allt är bra.
Sen har jag även gjort om min stil på bloggen idag, vad tycks? Alltid roligt med åsikter.
Men än så är jag inte färdig, det är mycket pillande kvar.
Nej nu ska jag ta och titta lite på CSI och sen efter det så får jag se vad som händer.

Middagen



Det blev rostbiff, potatis sallad, grönsaker och vitlöksbröd till middag. Och så drack jag en cola och jag kan lova er att gott var det :)

Lilla hjärtat har hicka och min käraste är i affären

Nu sitter jag här vid datorn och myser av att känna hur lilla hjärtat inne i magen har hicka. Så mysigt när hela magen hoppar och man känner det där rytmiska dunkandet. Kan inte bli bättre, då vet man att hon mår bra.
Och sambon har jag precis skickat iväg till affären för jag var sugen på lite saker och orkade inte åka med. Orkar absolut ingenting längre, det räcker med att jag går ut till postlådan och tillbaka så är jag helt slut sen. Men det hör väl till när man är hög gravid antar jag och imorgon är det bara en månad kvar till BF. Helt sjukt att tiden går så fort och jag har inte riktigt förstått än att jag ska bli mamma. Tänk, jag och min sambo ska få en dotter!
Men det sjunker nog in lite bättre när man får upp henne på bröstet och förlossningen är över.
Hoppas att den här månaden som är kvar går fort så att man slipper känslan av att tiden sniglar sig fram och att det är en evighet kvar.

Göra om bloggen?

jag funderar på att ta och göra om bloggen lite, ändra headern och hur det ser ut i menyerna för nu är jag less på hur den ser ut. Har i alla fall gjort en ny logga som dyker upp efter varje inlägg som jag är nöjd över. :)
Kanske skulle ta och börja pilla på bloggen på nätterna när man inte kan sova för att fördriva lite tid.
Men man får se hur mycket man orkar, och så vill jag inte störa sambon heller med att knappa på datorn men kanske jag tar och börjar i natt.

Tiden går låååångsamt

Det känns som att tiden sniglar sig fram och speciellt nu när sambon jobbar och man går hemma själv. Det finns inte ork till att göra något så kan inte spendera tiden med att storstäda eller något sånt. Utan nu spenderar jag dagarna framför tv:n och tittar på Unga mödrar och film. Men det är skönt att få vila kroppen också för det värker verkligen överallt i den. Imorgon så är det dags för ett besök hos barnmorskan igen och det ska bli spännande att få veta om lill tjejen har börjat fixera sig ännu och få höra hennes lilla hjärta slå igen.
Och imorgon så är det bara en månad kvar till BF. Tänk en månad, det är ingenting. Men börjar bli less på att vara gravid nu, nu vill jag ha ut lill tjejen istället men hon kommer när hon är redo.
Men förvärkarna kommer lite oftare nu och sammandragningar har jag flera gånger om dagen. Så får se om hon kommer tidigare eller om jag får gå över tiden men det är svårt att säga nu.

Ont i ryggen..

Nu sitter jag med jätte ont i ryggen igen, det verkar komma på kvällarna så snart är det dags att krypa ner i sängen och sträcka ut ryggen lite. Men det blir nog inte mycket sova i natt tyvärr eftersom att ryggen värker och jag måste springa och kissa hela tiden. kanske blir det till att sms med en tjejkompis om hon är vaken får se, har flera nätter i rad lyckats pricka in att skriva när hon sover så får se hur det blir i natt.
Imorgon så jobbar sambon så då sitter jag kanske vid datorn lite mera och då blir det kanske lite flera inlägg. Men jag tänker inte lova något för det är som jag har lust och ork. Kanske inte alls känner för att sitta här.
Nej nu ska jag ta och gå upp och sträcka ut ryggen lite men ha det så bra sötnosar så hörs vi imorgon igen♥

Årets första dopp idag

Idag så har jag tagit årets första dopp, jag och sambon var iväg till en liten badplats som tillhör havet och doppade oss lite snabbt. Det var väldigt kallt men skönt när det var gjort. Men det var inte alls som det var när man var liten, att man bara sprang i vattnet och badade i flera timmar. Men tiderna förändras men så är det med allt. Men lill tjejen verkade inte uppskatta det kalla vattnet för magen vart sten hård när jag hade doppat mig så nu blir det inge mera bada för i år.
Och nu har vi precis ätit, vi åt korvstroganoff och pasta. Sen har jag klippt bort massa trassel ur en av mina katters päls. För hon blir så ruffsig när hon springer ute hela dygnen.



Min fina kisse ligger och myser i en filt, nyklippt och fin :)

Snart arbetsförmedlingen

Snart ska jag iväg till arbetsförmedlingen och be dom skriva på papprena om aktivitetsstödet, det blir det sista jag tar ut och efter det så blir det föräldrapenning. Ska bli skönt när det kommer igång som det ska så slipper man oroa sig över det. Sen idag vet jag inte vad vi ska hitta på, sambon är ledig idag och sen jobbar han hela veckan så det blir att umgås med honom. Sen är inte mitt humör det bästa idag, känner mig trött och nedstämd men det är väl hormonerna som spökar. Men har inte så stor lust att göra något då tyvärr.
Så det blir en dag hemma i stillhet.

Fattar ingenting, HJÄLP!!

HJÄLP JAG BLIR TOKIG!! Jag förstår ingenting av det med föräldrapenningen, vad är det för skillnad på att anmäla föräldrapenning och begära föräldrapenning? För när jag ska begära föräldrapenning så står det anmälningsdatum i April hur påverkar det? Vill inte att det blir något strul med summan eller dagarna. Allt snurrar i mitt huvud just nu och jag får panik.
Är det någon som kan förklara det i klarspråk så jag förstår??

Ny telefon?

Jag vill ha en ny telefon, och inte bara för att jag är less på den jag har nu utan för att det inte fungerar och inte har fungerat på över ett år. jag har två telefoner och den ena kan jag inte prata i för mikrofonen i den har gått sönder så jag hör ingenting i telefonen om jag inte har högtalare på och hur roligt är det om man står mitt på stan? Så den telefon används bara till att skicka sms med.
Sen har jag en till telefon en nyare telefon med toutch men den fungerar inte heller som den ska för den har blivit blöt så toutchen har slutat fungera så den kan jag bara svara och lägga på med. Så den telefonen används bara till att prata i om någon vill ringa mig.
Så det skulle vara roligt att ha en telefon som man kan använda till att både prata och skicka sms med så folk slipper att bli förvirrade.
Sen så skulle det vara roligt att ha en telefon som man kan skicka bilder med också, så att jag kan skicka bild till mina nära och kära på min och sambons lilla mirakel efter förlossningen.
Jag har tittat på en Nokia slide 6700 i rosa, tycker den är väldigt fin, den verkar bra och är inte så farligt dyr heller.

 

Så ser den ut och jag tycker att den är super fin.
Men det kommer troligen inte att bli av tyvärr eftersom att jag inte har så mycket pengar just nu och inte jobbar heller eftersom att jag är hög gravid. Så jag får nog sitta här med mina två skit mobiler istället.
Men så kan det var ibland.

Tankarna om att vara inne i vecka 36

Oj, oj nu är vi redan inne på vecka 36. Tiden bara flyger förbi och snart så är lill tjejen här. Jag längtar så mycket efter att kunna lukta, pussa och ha våran lilla skatt nära.
Vi ska till barnmorskan på Fredag och då är det exakt en månad kvar till BF och jag hoppas att hon säger att lillan ligger kvar med huvudet nedåt för jag vill inte snittas. Inte för att jag känner att det inte är en riktig förlossning utan mer för att jag inte vill ha ett stort operations sår i buken när det är rötmånad och så.
Men jag tror inte att hon har vänt sig så hon har huvudet uppåt igen men det visar sig som sagt på Fredag.
Men nu börjar man känna sig lite nervös inför förlossningen och så eftersom att det faktiskt inte är långt kvar nu, men samtidigt så är längtan efter henne större än räddslan för smärtan.
Och jag börjar bli så less på att vara gravid nu, visst det är det mysigaste som finns och en helt magisk känsla att få bära på ett barn och känna hur det lilla livet bökar runt där inne men det är även jobbigt. Jag har mycket förvärkar just nu, magen spänner, det trycker överallt, ryggen värker och jag sover inget på nätterna för jag springer och kissar fem gånger i timmen ungefär. Men i slutet så är det värt det. För det kommer inte finnas något finare än mitt och min sambos kärleksbarn, vårat lilla mirakel♥

Graviditeten vecka 36



Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Barnet:

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.


Vikt 2 800 gram.

Mamma:

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.




Bebis magen vecka 35 (34+6)




Så ser min bebis mage ut idag, dagen innan jag går in i vecka 36 :) ♥

"Komma hem" paketet från apoteket



Så såg det ut paketet från apoteket som vi fick idag. Det var skönt att få hem det för nu är det mesta klart till skötbordet och till min BB-väska.

Jag tittar på unga mödrar och lillan bökar för fullt

Nu sitter jag och tittar på unga mödrar som jag alltid gör om dagarna mellan klockan 13.30-14.30 ungefär. Och lill tjejen bökar för fullt där inne och det är så enormt mysigt att känna hur hon rör sig där inne och se hur hela magen hoppar. När unga mödrar är slut så ska jag gå upp och vika ihop bebis kläderna som vi har tvättat. Och så har "komma hem" paketet från apoteket kommit idag också så det ska hämtas ut. Skönt för då är det mesta klart så slipper man känna sig stressad över det. Idag är det riktigt höst väder ute, det är grått och mulet men jag tycker det är skönt ja.
Sen idag vet jag inte riktigt vad som händer, det blir nog bara till att ta det lungt för sambon jobbar alla dagar den här veckan utom en så då är det skönt att ta det lungt när han kommer hem från jobbet.
Annars vet jag som sagt inte vad som händer, men jag vet att jag borde ta något att äta snart för min mage kurrar. Ska nog ta och springa iväg lite snabbt nu.
Men det kanske kommer en uppdatering senare igen, får se om jag har tid, lust och ork.

Bebis sakerna vi fick igår

Slänger upp två bilder på bebis sakerna som vi fick av Jörgen och Kristina igår.



Mjukliften som de aldrig har använt som är till vagnen



Alla kläder som vi fick, nytvättade är dom och hänger på tork.

Tack ännu en gång, det uppskattas jätte mycket. :)

Regn,svalka och trötthet

Nu är det dags för ett inlägg igen tycker jag, idag har det regnat mest hela dagen och varit ganska så svalt ute. Är det hösten som är på väg kanske? Men skönt det så slipper man den här värmen som har varit och hösten är faktiskt väldigt mysig med alla löv som faller av träden, regnet och mörkret. Då kan man krypa ner under en filt och tända en massa ljus och bara mysa. Och det bästa av allt är att i höst så kommer jag och min sambo ha våran underbara lilla prinsessa hos oss. Jag längtar så mycket men nu är det inte allt för lång tid kvar, men jag tycker ändå att tiden sniglar sig fram. 36 dagar känns som en evighet fast jag vet att dom dagarna kommer att gå fort. Och på Fredag så har vi exakt en månad kvar till BF, det känns helt overlkigt att snart har vi en liten knodd hos oss. Våran egna lilla tjej, vårat mirakel som vi har gett liv till. Kan det bli vackrare än så?
Nu ska vi snart ta och göra lite mat, det blir lax, färskpotatis och romsås idag igen. *mums i massor*

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Har haft n super treblig dag hemma hos sambons kompis Jörgen med familj. Det blev inget att vi gick runt på stan för vi vart kvar hos Jörgen så länge och avlastade honom från barnen lite så han skulle få vila. Så det var mysigt att få hjälpa till med barnen och det gör så att man längtar ännu mera efter sin egna. Sen fick vi även en mjuklift till vagnen och en massa kläder, tack så hemskt mycket :) Bilder på det kommer upp imorgon.
Men nu är jag så trött efter denna trevliga dag så jag orkar inte skriva nå mera men jag återkommer nog imorgon igen ska ni se.
Hoppas man får sova i natt fast det är varmt och det är mycket tankar som snurrar i huvudet.

Iväg till Sollefteå på Nipyran

Nu ska man strax åka iväg mot Sollefteå för att gå på Nipyran vilket ska bli trevligt. Vi ska möta upp sambon kompis med familj där också så vi får umgås lite med dom.
Det är inte sådär jätte varmt idag så det är skönt så slipper man flyta bort när man är ute och går så hoppas att det inte blir något varmare idag.
Men det ska bli skönt att komma ut ur huset och se lite annat också så jag ska inte klaga, men får se hur länge jag klarar av att gå runt innan det känns som att fötterna ska gå sönder men jag tänker inte ge upp i första taget.
Nej nu ska jag ta och göra klart det sista så vi kommer iväg någon gång men jag uppdaterar igen sen ikväll och då får jag passa på att läsa alla bloggar som jag brukar läsa.

Såhär ser jag ut idag då:



Kärlek i massor

Vinnaren av headern

Det var bara två som var intresserade av headern och av de tå tjejerna så valde jag Malin som vinnare.
Malinolssn.blogg.se
Och såhär blev resultatet på headern.

Vill påminna er om att ni kan tävla om en header



Skriv bara " Jag är med" i en kommentar så är du med och tävlar. Jag drar en vinnare ikväll eller imorgom bitti.
Headern kan även göras om lite efter vinnarens önskemål.

Ser på unga mödrar och bara är.

Just nu så sitter jag och tittar på Unga mödrar på 5:an och bara är. Skönt att slippa tänka på så mycket och bara slappna av. Men jag vågar inte göra så mycket nu när jag har förvärkar och så får jag samandragningar så fort jag anstränger mig så det bästa är att ta det lungt för jag vill inte att lill tjejen tittar ut allt för tidigt. Men efter Unga mödrar så ska jag upp på övervåningen och packa ner lite mera saker i min BB-väska och sen i veckan så ska jag köpa lite nya hygien saker och packa ner det. Tycker det känns trevligast om man har med sig nya oöppnade saker när man ska iväg någonstans.
Jag vill tipsa om en juice som jag tycker är super god den heter Capri-sonne och finns i olika smaker.



Så ser förpackningen ut, jag vet att det kanske är lite barnsligt men jag är barnslig av mig ibland men det bjuder jag på ;)

Jag älskar den här låten!





Artist: Daniel Merriweather
Titel: "Red"

Mitt paket har kommit :)

Nu har mitt paket från Nelly.com kommit, är helt sjukt imponerad över hur fort det gick med tanke på att de skickade iväg paketet igår. Så den sidan kan jag verkligen rekommendera om man vill ha snabb leverans på det man beställer. I paketet så låg i alla fall en amnings bh och den satt hur bra som hellst och är även elastisk i kuporna så den kommer att töja på sig lite allt eftersom att brösten växer så det är super bra. Och det är den här amnings bh:n som jag ska ha med mig på förlossningen/ BB så ska packa ner den idag så det är klart.
Jag är verkligen nöjd med den, den är snygg och sitter bra. Bättre än så kan det inte bli.
Men kommer att köpa flera bh:ar sen efter tiden på BB också för det är bra att ha 2-3 stycken men de ska köpas i butik.




Paketet innan jag hade öppnat det :)



Den fina bh:n. Tyvärr så är inte bilden jätte bra för det är svårt att ta bild på en bh som ligger plant men det frå duga :)

what a horrible night...

Inatt har varit en hemsk natt, jag har sprungit och kissat ungefär 2 gånger i timmen och svettats hur mycket som hellst fast fläkten har varit på. Sen så har lill tjejen levt rövare också och då är det ännu svårare att somna när hela magen hoppar. Så allt det resulterade i att jag somnade vid halv fyra i morse så lite sliten känner man sig.
Och nu på morgonen så insåg jag att jag har förvärkar igen som gör bra ont men jag får hoppas att de släpper under dagen för man blir så matt av att ha ont hela tiden.
Och så blir jag själv idag för sambon ska hem till sina föräldrar i Sollefteå och jag känner att jag inte kan sätta mig i en bil med dessa förvärkar, sen är jag för trött också eftersom att jag somnade så sent. Det blir lite ensamt utan honom hela dagen/ kvällen men det fungerar.
Kanske är några roliga personer ute på MSN som man kan prata med eller så får jag titta på TV i brist på ork till att göra något annat pga av fölrvärkarna. Men det visar sig vad dagen har att erbjuda.

Dagens middag



Dagens middag blev lax, färskpotatis, romsås och gurka till det. Och det var så gott så jag åt en massor så nu är jag jätte mätt.

Tävla om en header




Nu har jag suttit och pillat lite i Photoshop för att fördriva tiden och det resulterade i denna header. Så för er som är intresserade av den skriv bara " Jag är med " i en kommentar och så drar jag en vinnare imorgon på kvällen.
Så kommentera på om ni känner för en ny header.

ååhh det är så klockrent :D



Haha det är verkligen min humor det här, så klockrent måste jag säga :D

Detta ska införskaffas till lill tjejen


Det här ska införskaffas till lill tjejen när jag får pengar. Det är kläder som hon kan ha i höst /vinter och det mesta är i storlek 62/68. Det är en jacka, halsduk, tjocktröja med Hello Kitty, ett par vantar, en mössa, ett par tofflor och två par strumpor.
Så det ska vi köpa hem för vi har inte jätte mycket saker tills i vinter.

Hänga tvätt. Ett å två upp och gå.

Nu ska jag gå upp och hänga tvätt, gud vad vi tvättar i det här huset man skulle kunna tro att vi bor en hel armé här haha men det är bara för att jag inte tycker om när det är massa tvätt i tvättkorgen. Jag vill ha rent och snyggt omkring mig och sån har jag alltid varit. Men jag tycker inte om momenten när man ska resa sig upp från soffan, det är jobbigt när magen tar emot. Sen är det en kamp att ta sig upp för trappen också men det är bra att röra på sig också. Så nu ska jag kämpa mig upp ur soffan, sedan upp för trappen för att sedan nå mitt slutmål, Tvätten!

Mysa framför tv:n...

... Det är vad jag ska göra idag, jag ska sitta här i soffan hela dagen tillsammans med min sambo som är sjukskriven från jobbet. Just nu så sitter vi och tittar på Morgan Pålsson en världs reporter men jag har redan sett den en vända så jag tittar inte sådär jätte noga. Ute så står regnet som spön i backen men jag klagar inte. Utan tvärt om jag njuter av denna svalka som blir nu när det regnar.
Sen sitter jag och äter kakor med choklad på, jag borde inte äta sånt med tanke på mina extra kilon som jag har lagt på mig nu under graviditeten men dom är ju sååå goda. Men jag får ut och springa med barnvagnen sen varje dag så kommer jag nog att tappa dom kilorna och kanske lite till vem vet.
Nej nu ska jag fortsätta titta på filmen ha det så bra så länge.



Min drog just nu, dessa goda choklad kakor. *mums*

Idag så regnar det och gud såååå skönt!







Det regnar idag och det är helt underbart skönt, det blir friskare luft och lite svalare ute så man slipper att svettas som jag vet inte vad. Så jag ska passa på att njuta av den här dagen och bara ta det lungt och titta på film och mysa med sambon som är sjukskriven från jobbet.

Nu har man pysslat lite.

Nu har jag hängt upp tvätten och även kört igång en ny maskin med tvätt. Det är så skönt att ha en egen tvätt maskin och inte behöva gå någonstans för att tvätta, fast nu bor vi ju i hus så det skulle bli svårt om vi inte hade en egen maskin. Sen dammsög jag sovrummet medans sambon monterade ihop våran golvfläkt som hans jobbar kompis kom med idag för hon var iväg och bytte den åt oss. Och för er som inte vet så vart det troligen kabelbrand på den förra och vi hann bara använda den i någon timme så jag hoppas på bättre lycka den här gången. Annars så ska jag personligen ringa och prata med chefen i butiken för man ska inte behöva byta en vara två gånger. Och med mina graviditetshormoner så skulle den chefen inte få en nådig utskällning så jag hoppas verkligen att det fungerar nu.
Usch vad svettig jag belv när jag dammsög, man klara inte av att göra någonting nu för tiden tycker jag. Så nu sitter jag och kyler ner mig med ett glas apelsinjuice med isbitar i. Och när jag har skrivit klart det här inlägget så ska jag upp och ta en sval dusch, sen lägga mig i sängen framför fläkten och titta på Simpsons. Det ska bli enormt skönt vill jag lova.



Juice med isbitar *mums*

Nu vet jag inte riktigt vad mer jag ska skriva känns som min hjärna inte är i toppform just nu så det börjar nog bli läga för att krypa ner i sängen.
Men ni får nog en uppdatering imorgon igen skulle jag tro :)

Måste hitta på något att göra

Nu kan jag inte sitta här längre för det gör för ont så måste hitta på något att göra. Hoppas på att förvärkarna ger med sig så att man får sova i natt. Men är verkligen super glad att jag har min vän Veronica som stöttar mig och vet vad jag går igenom♥  Hon är verkligen en super tjej och flera borde vara som henne tycker jag.
Sen är jag glad över att min underbara sambo hjälper mig när det behövs fast han har ont i ryggen.
Nej nu ska jag gå och hänga tvätt så jag har något att göra så jag slipper tänka på förvärkarna. Men kanske uppdaterar en vända till innan jag går och lägger mig men det visar sig.

En trött och stolt gravidis :)





Så ser man ut idag, en trött med stolt gravidis som sagt :)

Middagen som blev pizza



Det blev en pizza med oxfilé, räkor och färska tomater. Mums vad gott det var, ibland så får man vara lat.

Mensvärk liknande smärta = Förvärkar = ONT!

Idag har jag haft enormt mycket förvärkar, det känns som en mensvärk liknande smärta som strålar ut längst ner i ryggen också. Men jag tror inte lillan är på väg ut riktigt än för värkarna är så oregelbundna fortfarande men om de börjar komma oftar och håller i sig så får jag ringa in till förlossningen och höra vad de tycker att jag ska göra. Men jag vill inte att hon kommer ut riktigt än heller, det finns lite saker kvar att ordna med och så är jag bara i vecka 35. Men dom kommer ju när dom är redo så det visar sig när lill tjejen bestämmer sig för att komma ut♥

Nu är man lite lugnare igen :)

Nu har jag precis beställt hem en amnings BH och ett "komma hem" paket från apoteket som innehåller en massa bra saker till mig och bebisen.




Amnings BH:n



Komma hem paketet från apoteket

Paketet från innehåller:

* Babytvål 250ml
* Babyschampo 250ml
* Babyolja 150ml
* Skumtvättlappar 100 stycken
* Babybomullspinne 56 stycken
* Nagelsax för barn
* Baby våtservetter 80 stycken
* Bepanthen salva 30g
* Apoliva Maxi binda lång utan vingar 12 stycken
* Natusan Baby Amningskupor 50 stycken

Och allt det där får man för bara 312kr så det är väldigt bra. Så det vill jag rekommendera till alla blivande mammor, det heter komma hem paketet och finns att beställa på apoteket.se
Men som sagt nu är jag lite lugnare för när de sakerna har kommit hem så kan jag börja packa min väska som jag ska ha med mig till BB och lillans väska är redan packad så då är det bara för henne att komma ut sen.

Stressad inombords i massor...

Känner mig så stressad inombords, lillan är beräknad om 40 dagar och det känns som att det fattas hur mycket saker som hellst. Inte just till henne men till mig så fattas det saker som tex, amnings BH:ar, amnnings inlägg och väskan till BB för min del är inte packad.
Men lill tjejens väska är packad i alla fall och säkerhets anordningen till babysafen sitter i bilen så för hennes del så är det bara att komma ut. Men för min del så känns det mera stressande.
Och jag har inte så mycket ork heller så jag förstår inte hur jag ska orka köpa en massa saker men det ska nog lösa sig. Inte bra för lill tjejen om jag ska springa runt och vara stressad inombord heller för då kan det hända att hon blir stressad så nu lär jag försöka lugna ner mig lite.

En dag i lathet

Idag så har jag bara varit lat och det tänker jag fortsätta vara ikväll också, fast måste passa upp lite på sambon då han har ryggskott stackarn. Och han brukar hjälpa mig så det är klart man hjälper honom tillbaka nu när han behöver det. Det är ge och ta i ett förhållande som gäller tycker jag :)
Jag känner mig helt slut nu för tiden, orkar knappt röra mig och varje del i hela kroppen värker. Sen så blir jag irriterad för minsta lilla och ibland vill jag bara sätta mig ner och gråta. Det är verkligen ingen dans på rosor att vara gravid och speciellt inte nu på slutet när man är full med graviditets hormoner också. Men det måste upplevas för att man ska förstå vad jag pratar om. Jag längtar så mycket efter våran lilla dotter just nu!!

Förvärkar from hell

Nu sitter jag här i soffan med världens förvärkar, det gör ont kan jag lova. Somliga gör ondare än andra och det ska man stå ut med i typ en månad till. Men vad gör man inte för sin lilla prinsessa.
Inatt så harjag sovit bra faktiskt, tog bara en halvtimme för mig att somna och jag var bara upp en gång och kissade och kunde faktiskt somna om direkt så det var skönt.
Och nu idag har det inte hänt så mycket, vill inte röra mig när jag har så ont men borde ta något att äta så jag får i mig lite näring men får se om jag lyckas med det just nu eller om jag får vänta ett tag.
För övrigt så blir dagen lugn, tänker inte göra något alls och sambon har typ ryggskott så ut genom dörren lär vi inte gå. Får se vad dagen har att erbjuda.

Graviditeten vecka 35



Från sidan familjeliv:

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Från sidan vårdguiden:

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.



Vikt 2 600 gram

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.



Prata om förlossningen:

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/Partner:

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Snart CSI och så går jag in i vecka 35 imorgon :)

Ja nu sitter man i soffan och känner sig allmänt trött och sliten så det blir till att ta det lungt ikväll. Och klockan nio så börjar CSI och efter det så är det Celebrity rehab with Dr Drew som jag tycker är hur bra som hellst. Sen får vi se om man tar och kryper ner i sängen efter det eller om man blir uppe ett tag till, men det blir nog det sist nämnda skulle jag tro. Och just nu så ligger lill tjejen och trycker ut fötter i sidan på mig, det gör rätt så ont men är ändå mysigt. Och imorgon så har jag gått 34 fulla veckor och går in i vecka 35. Tiden bara flyger iväg och snart så är det dags. Längtar så mycket efter lill tjejen samtidigt som jag är väldig nervös inför förlossningen men man ska nog inte oroa sig för mycket för ut ska hon ju på ett eller annat vis. Det går inte att göra så mycket åt saken nu och man får tänka att smärtan varar en så kort tid och det kommer något så vackert utav det så det är inte bara så att man har ont utan anledning.
så jag/vi får ta det som det kommer och göra det bästa av situationen när det väl är dags.

Till dig min älskling



Du är mitt allt min underbara och jag kommer aldrig att lämna din sida, den dagen du kom in i mitt liv det var den lyckligaste dagen i mitt liv.  Du gjorde mig till en ny person, en bra person och det är jag dig evigt tacksam för. OCh snart så har vi en egen liten familj. Du, jag och våran lilla prinsessa♥
Den kärlek jag känner för dig den är evig och kommer aldrig någonsin att försvinna. Jag skulle aldrig göra något för att såra dig eller för att riskera att du lämnade mig. Du är mitt liv och min själsfrände och jag är dig evigt trogen.

Det är dig jag vill leva med
Det är dig jag vill åldras med
Det är med dig jag vill dela alla dar
De är du som leder mig
De är du som tar mig hem
Det är dig som jag älskar
Jag kan inte leva ett liv utan dig
vart jag än går finns du inom mig
Mitt hjärta det brinner det slår så hårt
Älskling ta min hand vi ska aldrig skilljas åt,
Aldrig skiljas åt

Mörkare tider och svalare nätter

Nu går vi mot mörkare tider igen, igår när jag och sambon gick och la oss vid klockan tolv ungefär så var det väldigt mörkt ute, det var så mörkt så att till och med grannen hade tänt sin ytter belysning på huset. Det känns lite sorligt att det redan ska börja bli mörkt men så är det ju, vi går faktiskt mot mörkare tider redan efter midsommar. Men samtidigt så kan det vara lite mysigt med mörkret och hösten. Älskar att krypa ner under en filt och titta på en film, höra regnet smattra mot rutorna och ha några ljus tända. Men jag måste säga att nu tycker jag att nätterna är helt underbara, det börjar bli svalare så man slipper flyta bort i sitt egna svett ungefär. Inatt så var det bara 12 grader ute och jag njöt av den temperaturen.
Så jag hoppas på att det håller i sig så att man slipper dö av värmeslag så fort man går och lägger sig.
Oj vad mycket babbel om vädret det blev men det bjuder jag på för det är ändå min blogg med mina ord, tankar och min verklighet.

Magbild vecka 34



Magen vecka 34 ( 33+ 6 )

Och ja jag har fått bristningar, men det är helt klart värt det och vad ska man göra, dom finns där hur jag än gör men dom kommer för att våran lilla prinsessa växer där inne♥

Middag på G

Nu håller min underbara sambo på med maten, det blir hamburgare med pommes, mums. Gott fast det är så varmt ute faktiskt så det ser jag fram emot :)
Idag så har jag suttit fast på msn hela dagen, har pratat med Veronica, väldigt trevligt kan jag lova. Vi har kommit fram till att vi är mera lika än vad vi trodde så det är roligt. Skönt att kunna prata med någon som påminner om sig själv och som också sitter i gravidbåten. Nej nu ska jag ta och fortsätta prata lite på msn och sen blir det middag som sagt.

Dags att börja gissa på när lillan kommer ut :)



Tänkte att ni kära läsare vill gissa på när våran dotter kommer att komma till världen?
Ni ska få ett datum att gå efter:

Enligt RUL (Rutin ultraludet i vecka 18) så är hon beräknad att komma den 30:e Augusti

Gissa gärna på:
När bebis kommer:
Bebis längd vid födsel:
Bebis vikt vid födsel:

Roligt om så många läsare som möjligt vill vara med och gissa och i när det första datumet på era gissningar har varit så börjar jag strycka på listan.

Togheter we make a family <3

Middagen är serverad





Kycklingsallad som jag och sambon har gjort. *Mums* :D

Vad vill jag bli när jag blir stor?

När jag var liten så drömde jag om det perfekta livet, jag drömde om rikedom och berömelse men det gjorde väl alla när de var små skulle jag tro. Men nu drömer jag om att hitta något som jag verkligen brinner för och verkligen vill göra. Och vad jag än kommer fram till så ska det vara för min egna skull, för att jag vill göra det och jag tänker inte bry mig ett dugg om vad någon annan tycker. För ett år sedan precis innan jag tog studenten och blev utbildad undersköterska så ville jag ha jobb som sjuksköterska men nu känns det inte lika lockande nå mera. Jag vill inte sitta i en skolbänk i tre år för att sedan börja jobba på ett sjukhus och efter ett tag känna att nej det här trivs jag inte med det är för tråkigt. Och sen har jag även velat blivit ambulans förare men det är samma sak där, då måste jag utbilda mig till sjuksköterska först och sen jobba på sjukhus i ungefär 2 år innan jag ens är intressant på den marknaden. Och då har fem liv av mitt år gått. Fem liv, det är en fjärdedel av det jag har levt nu. Det är hur mycket som hellst för att kanske göra ett fel val här i livet.
Men något jag brinner för är att rita och skriva, det har jag älskat hela mitt liv och har fått ur mig många känslor och tankar på det sättet. Och jag ser mig själv som en glad och öppen tjej som har lätt för att känna nya människor och jag älskar verkligen att lära känna nya människor.
Så ett yrke som jag är inne på att jag vill arbeta med är som tattuerare och öppna en egen studio. Och för det krävs det att jag går som lärling i tre år och det kan vara värt det om det är ett yrke som passar mig och min livstil.
Men jag är inte helt säker än, alla yrkesval snurrar hej vilt i huvudet för det val jag gör är ändå ett val som kommer att påverka hela mitt liv och min tillvaro .
Så den stora frågan som jag ska fundera på under de året som jag kommer att vara mamma ledig är: Vad vill jag bli när jag blir stor?

Måste rekommendera! :)

Måste rekomendera en super söt tjejs blogg, hon bor i Stockholm heter Veronica ochär blivande mamma. Hon skriver om vardagliga saker, tankar och graviditeten. Jag tycker att hennes blogg är väldigt intressant och hon är en ur gullig tjej som jag har fått bra kontakt med. Så titta in på hennes blogg :D
http://veronicaodquist.webblogg.se

Idag är jag less

Idag är jag less på precis allting, skulle bara kunna springa ut i en skog och skrika rätt ut. Detta är ingen bra dag och tråkigt har jag också, Nej nu ska jag gå och diska..

See you bitches!

Känslan av att inte räcka till

Har ni någon gång haft känslan av att ni inte räcker till? Det har i alla fall jag, varje dag så försöker jag vara en bra flickvän som sköter hemmet medans sambon jobbar och sliter och jag bara går hemma och väntar på bebisen, jag försöker vara en bra blivande mamma, en bra dotter, en bra vän och samtidigt få mig själv nöjd med det jag gör och även fast jag gör så gott jag kan så känns det ändå inte som att jag räcker till. Jag önskar att jag kunde göra mera än vad jag kan och vara till hands för alla men orken finns inte. Jag känner mig matt och orkar knappt röra mig och ännu mindre prata. Vet inte riktigt hur man ska få bort känslan av otillräcklighet, kanske försvinner den av sig självt efter ett tag? Vem vet...

Månadens inköp



Inköpen till mig:


( Klicka för större bild )
Ett par mamma shorts i linne tyg


( Klicka för större bild )
Ett par mamma byxor i linne tyg


( Klicka för större bilder)

* En svart kofta
* En blå/ svart randig polo klänning
* En grå/ svart randig polo klänning
* En grå/ svart randig tunika
* Ett sett med boddy peeling, boddy lotion och dusch tvål som luktar jordgubb

Inköpen till lill tjejen:



* 3 stycken dräggel haklappar
* 1 Rosa morgonrock med Hello Kitty i storlek 62/68
* 1 Rosa mjuk liten kannin

Fixa naglarna





Senare idag så är det dags att fixa naglarna för de börjar att se hemska ut. Så det är en sak jag ska göra innan dagen är slut i alla fall.
Och ja det är mina riktiga naglar på bilden.

Dagens lunch- Räksallad som vi gjort själva





Åt denna underbart goda sallad till lunch idag. Det vart kvar sen middagen igår, gott med något svalt att äta när det är så varmt ute.

Fyfan vad jag är bra! :D




Hiss, hiss och åter hiss,nu är klockan halv elva och jag har nästan gjort klart allt som jag har att göra idag. Jag har hunnit:

♥Plocka in disken som var torr
♥Diskat upp den lilla disk som varkvar sen igår
♥Vikt tvätten som jag tvättade igår
♥Bäddat rent i sängen
♥Släppt ut katterna
♥Små plockat lite
♥Dragit in soptunnan på gården igen efter sophämtningen igår
♥Gått ut med soporna

Så nu ska jag bara dammsuga och skura golven och sen så har jag gjort mitt för idag. Är man inte bra så säg! :D
Men just nu så unnar jag mig att sitta under takfläkten i vardagsrummet så att jag inte sliter ut mig själv men senare idag så ska det sista göras också. Vad jag känner mig duktig och vad jag gillar dessa dagar då man har lite energi över och slipper förvärkarna för en stund :)

Sömn vad är det?!

Nu börjar det bli jobbigt, får inte sova något på nätterna för det är så otroligt varmt. Svetten bara rinner och det känns som att jag ska flyta bort. Och om man öppnar fönstret då kommer myggen in och ska tugga på en och då kan man inte heller sova. Och om jag genom något mirakel skulle lyckas somna så blir jag kissnödig och springer och kissar en gång i timmen vilket gör att jag blir klar vaken. Så jag kanske sover en 3-4 timmar per natt så sådär jätte pigg är man inte. Och så trodde jag att jag kom på världens lösning på mina problem igår och det var att vi skulle köpa en golvfläkt så det gjorde vi och det var jätte skönt och jag kunde slappna av. Så tanken var bra ända tills fläkten beslöt sig för att gå sönder. Så nu måste man åka och byta den ända borta i Birsta *Suck*. Blir så less ibland, jag vet inte vem jag har lyckats reta upp men ingenting går som jag vill. Så idag hoppas jag på en svalare dag så man slipper flyta bort i natt också.

Besök hos barnmorskan idag :)

Idag var vi på besök hos barnmorskan och allting såg bara bra ut precis som vanligt. Eller ja mitt blodtryck var lite högt men får se om det är lika högt nästa besök eller om det bara var tillfälligt.
På nästa besök så ska jag få skriva ett brev till förlossningen med lite önskemål och så ska vi göra en utvärdering på hur jag tycker att min graviditet har varit. Sen så ska barnmorskan titta så att lillan har fixerat sig för idag så kände hon bara lite.

Lite värden från besöket:

Blodtrycket: 145/70
Hjärtslag: 140/min
symf mått: Vet ej hon sa det inte högt, sa bara att det växte som det skulle :)
Vikt: 86,8 kilo
Fixering: Nej inte än men lill tjejen ligger med huvudet nedåt i alla fall :)
Urinprovet: 0/0

Nästa besök blir den 30:e Juli och då är det exakt en månad kvar tills BF. Tiden går så fort och det är skönt för nu vill jag att det ska vara över. Har förvärkar så det heter duga och det gör ONT!! Sen så är det inte ett dugg roligt att vara höggravid på sommaren och speciellt inte när det är typ 40 grader i solen. Men det är värt det för till slut så kommer det något bra av all smärta och allt det jobbiga. Våran älskade lilla dotter♥

graviditeten vecka 34



Från sidan vårdguiden:


Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.



Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Från sidan vårdguiden:

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.


Vikt 2 350 gram

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.



Pappa/Partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

lillan bökar för fullt inne i magen<3

Det är så mysigt, lillan bökar för fullt inne i magen. Det känns som knuffar i sidan för nu är hon för stor för att sparka där inne. Undra om hon har fixerat sig ännu? Men det får vi veta imorgon för då ska vi till barnmorskan. Vi ska vara där klockan halv 8 på morgonen och det är alltid så mysigt att få höra lill tjejens hjärta slå.
Sen så går jag in i vecka 34 imorgon, gud vad tiden går fort. Längtar efter våran lilla tjej i massor nu♥

Vad less jag blir...

Var med om en sak idag som gör mig så less, jag och min sambo var på väg in i en affär för vi skulle handla lite saker och ut så kommer det två tanter och en gubbe. Och en av tanterna tittar på mig, min sambo och sen min mage och efter det så säger hon "stackars unge". Jag menar vad har hon för rätt att säga så om vårat barn? Även om hon tycker det så ska hon inte säga det rätt ut och det går inte alltid att skylla på att dom är äldre, det ska inte spela någon roll man ska ändå inte få säga vad som hellst.
Vet inte vad hon grundade det på att det skulle vara synd om mitt och min sambos blivande barn. Kanske var det för mina piercingar och tattueringar eller så var det för att vi är relativt unga. Men ja menar vad är det som säger att vi skulle vara sämre föräldrar bara för att vi är rätt så unga? Jag tror snarare att yngre föräldrar är bättre föräldrar än de som är äldre eftersom att de yngre orkar mera och kanske har lättare att sätta sig in saker och ting.
Men i alla fall, jag och min sambo kommer bli de bästa föräldrar som vandrat på denna jord, vi gör redan allt för våran blivande dotter och älskar henne mest av allt och längtar tills hon kommer ut.
Så blir så less på folk som ska lägga sig i och speciellt folk som inte vet ett dugg om vårat liv och om hur vårat barn kommer att få det.

Hejdå navel, på återseende efter graviditeten :)



Insåg nu att min navel håller på att försvinna och bli en putnavel så jag säger hejdå kära navel på återseende igen efter graviditeten :)



magen vecka 33 så som den ser ut idag (32+3) Nu har den börjat sjunka ner bra mycket tycker jag.

Tråååkigt

Varför ska man behöva ha så tråkigt för? Kan knappt röra mig eftersom att jag har så mycket förvärkar och samandragningar så då blir det till att sitta i soffan och ta det lungt bara. Och sambon är hos sina föräldrar i Sollefteå så jag är själv hemma vilket gör det hela ännu mera tråkigt. Har ingen motoivation till något känner jag, suck , suck och åter suck. Nej nu ska jag ta och hitta på något att göra innan jag börjar klättra på väggarna.

Falska människor har ingen plats i mitt liv

Blir så j**la less på folk som ska låtsas att dom bryr sig fast dom egentligen inte bryr sig ett skit. Jag är inte den som vill ha en massa vänner som man knappt pratar med och bara har en ytlig relation med bara för att det ska se bra ut. Nej då står jag hellre utan vänner eller med de få vänner som verkligen bryr sig.
Och jag behöver inte falska människor som tar upp onödig tid och energi i mitt liv, då jag mycket hellre lägger den energin på min sambo och våran lilla tjej som snart är här.
Så nu vet ni hur det ligger till, och ni som känner er träffade av det här inlägget behöver inte engagera er i att ta kontakt med mig nå mera utan ni kan gå och gräva ner er någonstans.
En stor diss till alla er falska människor och "vänner" där ute.

Im feeling HOT HOT HOT!



Gud vad skönt det är att det äntligen börjar bli svalare nu mot kvällen, det har varit så varmt idag och jag har knappt orkat röra mig. Sen blir det inte lättare av att man är höggravid heller och magen är stor och bökig. Så nu njuter jag av den lilla svalka som är och hoppas på att man kommer kunna sova i ett svalt rum inatt så man slipper flyta iväg som jag har gjort flera nätter i rad nu. Men man ska inte klaga för nu är sommaren här och snart är den slut, jag satt och tänkte på det igår att snart så har halva sommaren redan gått. För hela Juni är har passerat och halva Juli har snart passaret och det är halva sommaren det. Så snart är det höst och rusk igen och då längtar man tillbaka till denna värme.

Graviditeten vecka 33



Från sidan familjeliv:

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket

Från sidan vårdguiden:

Barnet:

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.


Vikt 2 200 gram.

Mamma:

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Förbered dig så det känns bra för dig. Kanske är det dags för förlossningsföreläsning på sjukhuset där du ska föda?



Pappa/partner:

Väntar ni första barnet kan det vara lärorikt, göra er säkrare och tryggare inför förlossningen att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Alla har olika uppfattningar om hur det ska se ut att det kan vara bra att försäkra sig om hur det är i verkligheten. Hör med er barnmorska vad som gäller.

Bild från babycenter.com

J**VLA INSEKTER!!



Dessa äckliga insekter går mig på nerverna just nu, här ligger jag i sängen och njuter av svalkan från korsdraget som vi har för att det är så varmt i sovrummet. Och vad händer? Jo en mygga sätter sig och tuggar på min rygg, ser jag ut som en natt buffé på nå vis? Och illa låter dom också!
Finns inget som jag hatar mera än myggor, dom är verkligen inte bra för någonting.

Money, money, money must be funny in the rich man's world!

Vad less jag blir, varför kan man inte ha några pengar för. Det är så mycket som jag skulle behöva handla hem både till mig själv och bebisen. Och nu har Nelly.com rea också och där hittade man självklart en massa plagg som man skulle vilja ha men inte har man råd med det inte. Och nytt smink skulle jag behöva också, min mascara är helt slut, min foundation lika så och min sminkväska håller på att faller isär.
Jag menar bara en sån liten sak som att köpa ett nytt linne som är på rea och kostar 69kr och kanske köpa en ny mascara kan få en att känna sig betydligt mycket finare och få själkänslan att stiga lite nu när man är gravid. För inte känner man sig direkt vacker längre, jag har gått upp nästan 30 kilo, varje liten kroppsdel är svullen, det finns nästan inte ett klädesplagg som passar och håret ska vi inte tala om.
Fan vad jag önskar att jag vore rik ibland och kunde få köpa mig ett nytt linne och lite nytt smink.
Men men that's life, you learn to live whit it.

Ta bloggen till en allvarligare nivå kanske?

Funderar starkt på att ta bloggen till en allvarligare nivå, visst kommer det fortfarande vara en blogg om mitt liv som blivande ung mamma och efter det om mitt liv som mamma men varför ska jag behöva tänka undra vad mina läsare vill höra för något, undra om man kan skriva såhär, kan man lägga ut dom här bilderna? Det är min blogg och jag ska kunna skriva vad jag vill. Nu är det slut med att skriva saker bara för att jag tror att folk vill höra dom, nu ska jag börja skriva vad jag verkligen känner och tycker om saker och ting.
Och ni som inte gillar det får väl ta och trycka på det röda krysset i hörnet och aldrig mera återvända och ni som gillar en öppen och ärlig blogg är välkommna att stanna kvar.
Så nu vet ni hur det ligger till och nu ska jag ta och kika in på min facebook.

Tvättar och donar

Nu håller jag på att tvättar och donar, har snart tvättat upp alla bebiskläder så nu ska de stora storlekarna packas ner i kartonger och märkas upp. Sen vet jag inte riktigt vad mera jag ska göra. Ska ta det lite lungt också, måste tänka på blodtrycket så inte det stiger. Solen skiner idag i alla fall vilket är väldigt skönt och katterna är ute och springer. Och klockan fyra så slutar sambon jobba och om jag har tur så kanke vi kan grilla idag eller om vi gör det morgon men det visar sig. Nu är det bara 59 dagar kvar tills lillan ska komma ut, gud vad jag längtar men tiden går så fort så snart är hon här. Och vi måste köpa hem lite mera saker till skötbordet för det fattas lite saker till det.
Men vi har tid på oss än så det löser sig. Nej nu ska jag ta och läsa lite bloggar och sen ska jag diska upp den disk som är men ni får ha det så jätte bra alla läsare.