Romantik <3





För alltid du i mitt hjärta min älskade Jonas Fredriksson♥

Magbilder vecka 27 :)





Förlåt förlåt alla läsare

Oj nu var det längesen jag skrev ett inlägg, tittade på datumet på det senaste inlägget som jag skrev och det var för fem dagar sen. Men jag har inte lika stor lust att blogg nu som jag hade förut så det kommer att bli något strö inlägg ibland. Kanske kommer in i en period då jag får tillbaka lusten att blogga igen. Men jag tror det beror på foglossningen, jag känner att jag har svårt att sitta vid datorn för länge utan att få ont.
Nu är det bara 92 dagar kvar, tiden går så fort. Vi längtar så mycket tills vi får se vårat hjärtegull. Och imorgon så är det bara en vecka kvar tills vi ska på ultraljud och få se den lilla skatten igen och då skulle mamma följa med också.
Och på tal om mamma, idag är det morsdag så grattis till alla mammor där ute och hoppas att ni får en jätte bra dag. Här hemma så jobbar sambon till 11 och efter det så ska vi hem till hans föräldrar i Sollefteå sen blir det hem och ta det lungt skulle jag tro.
Som sagt ni läsare ska få bilder på magen men jag har varit lite lat och inte orkat lägga upp några än men det kommer jag lovar.
Nej nu ska jag ta och äta lite frukost men vi hörs alla läsare.
Ha det super bra nu!

Dålig uppdatering, jag vet!

jag vet att jag har varit urusel på att uppdatera den sista tiden och det ber jag om ursäkt för men har inte känt att jag har haft så stor lust. Känner att jag vill prioritera min sambo istället för att sitta vid en dator. Sen så är det även väldigt jobbigt för mig att sitta still för länge då jag får ont i höft och tungt att andas. Men de sista dagarna har inte hänt så jätte mycket, vi var barnvakt i helgen och det flöt på som det skulle fast man var bra trött när han åkte hem. Sen så var vi iväg på föräldragruppen igår för sista gången. De hade bara 5 tillfällen och nu är dom slut tyvärr, men det gav mig mycket det vi pratade om igår. Vi pratade om tiden efter BB och sånna saker och jag lärde mig mycket så det var skönt. Sen idag så händer det nog inte sådär jätte mycket utan jag och sambon blir hemma och bara tar det lungt. Och nu är mormor uppe i Kramfors också så får se när vi bjuder hem henne på en fika. Och idag så gick jag in i vecka 27, gud vad tiden går fort. Och ni läsare ska få lite bilder på magen sen fpör nu var det ett tag sen jag laddade upp nå bilder på magen.
 Nu ska jag ta och sträcka ut ryggen lite men ni får ha det så bra alla läsare så hörs vi igen.

Graviditeten vecka 27 <3




Från sidan familjeliv:

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Från sidan vårdguiden: 

Barnet:

 

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt



Vikt 1 kg

Mamma:

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Klåda:
Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så
kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.




Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.




Mina egna tankar om graviditeten just nu:

Tänk att jag redan är inne i vecka 27, tiden bara flyger iväg. Jag tycker inte det var länge sen jag satt där med testet i handen och läste ordet gravid. Men det känns helt underbart att tiden går fort så vi får se våran älskade lilla bebis snart. Graviditeten börjar att bli ganska så påfrestande nu, jag srpinger och kissar hela tiden, blir andfådd, har en snabb puls, det äår obekvämt att sova och svårt att böja sig ner men ändå så känns allring helt underbart. Bebisen rör på sig hela tiden och sparkarna blir hårdare och hårdare för varje dag som går och man känner hur bebisen bökar runt inne i magen. Sen är det roligt att det syns utanpå magen också. När bebisen sparkar och rör på sig så hoppar hela magen. Och snart så ska vi på ett tillväxt ultraljud och då får vi se våran älskade bebis igen vilket ska bli väldigt roligt. Och igår så köpte jag mitt bäckenbälte för foglossningen så nu hoppas jag på att det ska bli lite bättre.
Vi längtar så mycket efter våran lilla bebis och nu har nedräkningen börjat för nu är det bara 97 dagar kvar. ♥



Picknick i det vackra vädret

Jag och sambon har spenderat hela dagen ute i det fina vädret vi åkte först till Sollefteå och arbetade lite med veden. Ja jag vet man ska inte arbeta med ved när man har foglossning men jag blir tokig av att bara sitta still och inte göra något. Så jag staplade veden och sambon kom med ny ved när den tog slut. Men jag tog det lungt och försiktigt och efter det så åt vi lite och sen så åkte vi iväg till en jätte mysig liten badplats och hade en liten picknick. Det var super mysigt, solken sken och vi åt kakor.
Och snart så ska vi hämta sambons kusin för vi ska vara barnvakt tills på Söndag kväll så det blir nog inte så mycket bloggande tyvärr men det får ni läsare överleva.
Vad har ni läsare gjort idag då?
Och nu bökar bebis och sparkar så att hela magen hoppar, helt underbart mysigt♥

Lite bilder ifrån dagen:










Tack för en underbar dag älskling, du är mitt liv, min kärlek, själsfrände och din famn är mitt hem du är helt underbar min älskade Jonas Fredriksson♥

Dåligt väder och dålig uppdatering

Jag får be om ursäkt för att det blev en dålig uppdatering igår men jag och sambon hade fullt upp. Vi byggde ett litet katthus som katterna ska ha ute i trädgården så de kan krypa in i det när det regnar och sen så var vi iväg på fotbollen som sambons moster håller i och sen på kvällen när vi kom hem så var vi trötta och jag hade ingen direkt lust att skriva någon blogg. Och idag så har vi varit i Sollefteå hos sambons fölräldrar och kapat lite ved som vi har kört hem hit och imorgon så ska vi tillbaka dit igen. Så det är vad vi har gjort dessa två dagar och nu sitter jag med en höft som värker enormt mycket så jag tror att jag ska bli tokig men jag ska inte klaga för det kunde ha varit värre. Sen så har vi precis bjudit hit sambons moster men får se om vi får något svar från henne om hon har lust att komma förbi. Sen efter det så blir det Grannfejden och en efterlängtad dusch.

Varmt idag också :]

Idag är det lika varmt som det var igår, på ett vis så är det skönt men det tar väldigt hårt på mig så nu ligger jag i vardagsrummet och flåsar som en hund nästan. Men man ska inte klaga, skönt att man äntligen kan vara ute lite utan att behöva frysa ihjäl. Och idag gick jag in i vecka 26 så nu är det bara 14 veckor kvar. Tiden går väldigt fort måste jag säga. Jag längtar så mycket efter våran lilla bebis tycker att det kan bli Augusti nu, men sommaren går alltid fort när den väl har kommit så innan jag vet ordet av så sitter jag väl i en bil på väg till förlossningen.
Sambon är hemma hos sina föräldrar just nu och ska försöka laga bilen som gick sönder så får se hur det går med det. Så just nu så är jag hemma själv så snart ska jag gå och göra mig något att äta inte för at tjag är så hungrig nu när det är så varmt men det är mest för bebis skull.
Men kanske slänger in något mera inlägg idag annars så får ni en uppdatering imorgon igen. Ha det super bra så länge alla läsare!

Lite bilder från en av min och sambons varma sommarkvällar










MYSPYS i massor♥

Graviditeten vecka 26 :)



Från sidan familjeliv:

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Från sidan vårdguiden:

Barnet:

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma:

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.

Karpaltunnelsyndrom:

Det kan uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd.



Pappa/partner:

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan och för barnet. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller simma. Undvik sporter med risk för slag eller knuffar. Läs mer om motion och graviditet till vänster under Livsstilsfrågor.

CSI, pizza och mys i soffan.

Nu sitter vi och tittar på CSI som precis har börjat och snart så ska sambon åka iväg och köpa mat åt oss. Det har varit så varmt idag så vi kände inte för att stå vid spisen någon av oss. Och gud vad denna värme tar på mig och bebisen. Känner att jag får svårt att andas och får nästan panik. Men nu är det lite svalare så nu går det lite lättare att andas som tur är.
Det gick bra på föräldragruppen idag också, vi pratade om ammning och man fick lite mera klarhet på hur det ska gå till och varför det är bra och så.
Så det var intressant och nästa gång vi kommer dit så är det sista gången det är föräldragrupp tråkigt nog.
Måste säga att tiden går väldigt fort, snart är man inne i vecka 26, tycker inte man hinner mer än att blinka så har det gått en till vecka. Men det är skönt för då går det fortare tills man får träffa den lilla skatten.♥
Nu ska vi ta och titta lite på CSI och sen åka och hämta mat men ni får ha det så bra alla läsare!

21,5 grader varmt och grillen är tänd

Nu är det 21,5 grader varmt ute och vi har tänt grillen. Så idag så blir det grillat kött, färsk sallad, potatisgrattäng och bea. Kommer att smaka jätte bra, och innan vi tände grillen så var vi och storhandlade, vi fyllde en hel kundvagn. Vuxen poäng till oss *ler*
Sen har vi varit borta störta delen av dagen och varit ute och sett lite natur. Helt underbart mysigt får se om vi passar på att åker iväg en vända ikväll till någon sjö någonstans och bara myser vid vattnet eller om vi stannar hemma och sitter på altan och spelar yatzy. Får se hur vi känner för att göra. Men nu ska jag ta och duka ute på altanen och sen blir det nog inge mera blogg skrivande idag. Men ha det så bra alla läsare så hörs vi mera sen :)

Sol, sol strålande sol! :]

Idag så har det varit värmebölja, det var ungefär 32 grader i solen och säkert en 26 grader i skuggan. Helt underbart, kan det vara så att det är sommaren som har kommit?
Men måste säga att värmen tog hårt på mig så jag fasar för att vara höggravid i sommar när det redan är jobbigt, men man får sitta i skuggan och ta det lungt.
Sen så har jag sambon min på jobbet och jag sitter och lyssnar på lite musik och har precis ritat klart en skiss.
Spenderar mycket tid till att tecka nu, kan inte göra så mycket mera eftersom att jag har så ont sen är det bra att träna upp sina färdigheter också.
Och imorgon så ska vi  följa med sambons kusin till ridskolan och sen så ska vi lämna av honom på ett kalas och under tiden som han rider så kan vi passa på att sitta och njuta av värmen för jag såg att det skulle bli varmt imorgon också. Så det blir trevligt.
Nej nu ska jag ta och titta lite på tv och bara slappa lite men jag skriver lite mera imorgon igen.

Både jag och hunden är trötta

Nu är både jag och hunden trötta, har gått fem korta promenader med honom idag. Som sagt får inte gå nå långt med foglossningen men en kort promenad är bättre än ingenting alls. Och snart så kommer min sambos moster och hämtar honom och sen så kommer min underbara sambo hem. Stackarn han måste vara hur trött som hellst som har jobbat sen 12 idag. Själv så har jag inte gjort så mycket, har spenderat min tid till att rita lite och hängt upp tvätten som jag körde igång imorse. Nu ska jag ta och titta vidare lite på Talang och vänta på att hunden ska få åka hem.
Men ha det bra alla läsare!

Hundvakt senare idag

Idag så ska man vara hundvakt det är min sambos moster som ska lämna av sin hund här vid klockan tre. Men det gör inte mig något eftersom att sambon jobbar tio timmar idag så är det bara trevligt med lite sällskap. Men problemet är att jag inte får gå några långa promenader med foglossningen. Får typ bara gå vändor på 10-15 min men det får gå ändå.
en vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på idag, blir nog bara att ta det lungt. Jag håller på att kör en maskin med tvätt just nu så får ta och hänga upp den sen när den är färdig. Sen så sitter jag och pratar med lite blandat folk på msn, trevligt efter som att jag inte har träffat dom på snart ett år tror jag.
Men nu har jag inte sådär jätte mera att skriva om, Jo det viktigaste av allt att bebis rör på sig inne i magen hela tiden. Man känner verkligen hur den bökar runt där inne och det är så mysigt. Älskar att känna det lilla livet sprattla och slå volter där inne. Finns inget som är mera underbart än det och det finns ingen kärlek som är starkare♥

Ingen lust

Har ingen lust att skriva någon blogg idag så idag så får det blir en i stort sätt blogg fri dag. Jag är trött och har ont i höften så ingen idé att jag sitter vid datorn allt för länge. Men ni får en uppdatering imorgon igen.

Graviditeten vecka 25

Från sidan familjeliv:


Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
”Att föda” och ”Att möta förlossningssmärtan” av Gudrun Abascal
”Förlossningsrädsla” av Berit Sjögren
”Rädd att föda: din väg till att våga” av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
”Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken” av Anna Wilsby

Från sidan vårdguiden:

Barnet:

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst.Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.



Vikt 800 gram

Mamma:

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Åderbråck:

En del kvinnor drabbas av åderbråck under graviditeten. Åderbråck är slingrande eller knutformiga utvidgningar av vener på underben, lår, slida eller ändtarm (hemorrojder). Det finns några sätt att förebygga åderbråck. Läs mer om åderbråck genom att klicka på länken uppe till höger.



Pappa/partner:

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen.

Börjat pyssla med rabatten

Nu har jag börjat pysslat med rabatten ute på gården. Ska ta bort allt som är i den nu eftersom att det inte är några fina saker och sen så ska det dit ny jord och planteras nya saker som ska märkas ut så man vet vad det är för något. Så det blir nog bra men det kommer ta sin lilla tid eftersom att det är mycket jobb och jag orkar inte hålla på så länge för då får jag allt för ont. Men det får ta den tid det tar.
Sen har vi inte gjort så mycket mera idag, bara njutit av det fina vädret. Och vi kommer som sagt ingenstans eftersom att vi inte har någon bil och jag inte får ta några långa promenader med min foglossning. Men vi har det mysigt här hemma också.
vad har ni läsare gjort idag då?

Foglossning och trasig bil

ja idag så var jag till sjukgymnasten och han var väldigt trevlig och gjorde lite tester på mig och frågade vart jag hade ont och så. Och när jag hade varit där en kvart så ställde han diagnosen allvarlig foglossning. Och tyvärr så är det ingen idé att styrketräna bäckenbenet för det kommer bara att göra ondare på mig så jag ska köpa ett bälte för 400kr sen och hoppas på att det hjälper. Och eftersom att han trodde att foglossningen skulle bli värre under resten av graviditeten eftersom att jag hade en instabil höft innan jag blev gravid så får jag nästan inte göra någonting. Bara sitta i soffan och ta det lungt i 15 veckor. *suck* Jag kommer bli tokig för att jag blir så rastlös men vad ska man göra då det är för mitt egna bästa.
Och vi kom aldrig till Umeå idag tyvärr för att bilen gick sönder, vart väldigt ledsen över det för jag hade sett fram emot att komma iväg och se lite annat. Men man kan inte ro för att bilen inte vill som vi vill så vi får ta Umeå en annan dag när vi har köpt en ny bil.
Sen så har jag gått in i vecka 25 idag, oj vad tiden går fort. Innan jag vet ordet av så är det dags för förlossning skulle jag tro, längtar i massor fast är ändå lite rädd inför hur det kommer att bli. Men ska inte sitta och stressa upp mg över det nu. Men nu ska jag ta och runda av detta inlägg. Men ha det så nbra alla läsare.

Halsbränna och katten är bränd av en humla

Jag sitter med världens halsbränna och min katt har lyckats bränna sig på en humla. Hon är så nyfiken och busig så hon skulle busa med humlan och vart bränd stackarn. Så nu får jag ha lite koll på hur hon mår så att hon inte sväller upp och så.
Och snart kommer sambon hem för han slutade jobbet klockan nio, skönt! Så då blir det mys och sen bums i säng för vi ska upp tidigt imorgon eftersom att jag ska vara hos sjukgymnasten imorgon klockan 8 och sen bär det av till Umeå. Så imorgon så får ni nog ingen uppdatering innan kvällen, men det visar sig vilket humör jag är på när jag vaknar.
Nej nu ska jag ta och titta på CSI men ni får ha det så bra alla läsare så hörs vi imorgon igen.

Chokladbollar

Jag och sambon precis gjort lite chokladbollar och snart så ska vi ta och äta lite också.
Jag vaknade gaska så tidigt idag och var väldigt pigg så jag passade på att gå upp före sambon och koka kaffe så han skulle ha sen när han vaknade vilket uppskattades av honom.
Sen under dagen så har vi inte gjort så mycket, det är inge fint väder idag så man har ingen lust att vara ute. Vi har bara tagit det lungt och tittat på en fyra för tre.
Och imorgon så ska jag till sjukgymnasten och sen efter det så bär det av till Umeå vilket ska bli väldigt trevligt.
Vet inte om det finns så mycket mera att säga just nu, har som sagt inte hänt sådär jätte mycket spännande här idag. Men ni får väl en uppdatering senare idag så ni får hålla ögonen öppna om ni är intresserade.
Ha det bra så länge alla läsare!

Snart så kommer älskling hem :)

Snart så kommer min älskade sambo hem, längtar i massor. Vet inte om det är våren eller vad det är men vi är mer kära nu än vad vi någonsin har varit. Vi gosar hela tiden och kan knappt vara ifrån varandra en minut. Så underbart mysigt att jag känner mig nykär igen.
Och jag känner mig duktig, jag orkade egentligen inte ta disken men jag tog mig i kragen och gjorde det ändå så nu kan jag somna med gott samvete sen.
Men nu orkar jag inte skriva så mycket mera här men jag uppdaterar imorgon igen någon gång under dagen.
Ha det så bra och sov gott sen!


♥Jag älskar min Jonas Fredriksson över allt annat, du är ovärderlig för mig och hela mitt liv.
Och jag älskar våran lilla skatt i magen♥

Bloggtorka

Jag känner att jag har lite bloggtorka nu för tiden tyvärr så jag kommer att lugna mig med bloggnadet lite. Visst kommer jag fortfarande att skriva varje dag men det kommer inte att bli 10 inlägg om dagen som det var förut ett tag utan det kanske kommer att bli två eller tre stycken. För jag känner att jag vill prioritera det som är viktigt i mitt liv som min sambo och våran kommande bebis och inte bara spendera en massa tid vid datorn. Men som sagt jag kommer fortfarande att skriva varje dag men inte lika ofta.
För jag måste tänka på mig själv och min omgivning också.

Good morning out there.

Godmorgon, nu är jag vaken fast jag hade gärnat somnat om och vaknat i sommar. För idag är det så grått och tråkigt ute, blir så less och seg av sånt väder. Jag vill ha sol och värme, blir det någon sommar i år tro?
Snart ska jag ta och äta lite frukost men innan det så ska jag ta hand om mina naglar. Man måste skämma bort sig själv lite ibland, eller ibland mina naglar tar jag hand om var tredje dag men ändå.
Och jag använder bara produkter ifrån Oriflame som jag är super nöjd med.
Men nu ska vi inte göra det här till ett reklam inlägg.
Men jag får ta och uppdatera sen igen lite senare.

Godnatt kära läsare

Nu har jag och sambon suttit och tittat på sässong 1 med en fyra för tre så nu är det dags att ta och krypa ner under täcket och stänga ögonen. Så jag hoppas att ni läsare har haft en bra kväll och att ni får sova så gott sen så hörs vi mera imorgon igen.
Godnatt!

Grillen är tänd<3

Nu är grillen tänd så snart ska flintasteken på. Kommer att bli super gott, synd bara att solen försvann annars så hade man kunnat sitta ute och äta men det går lika bra att sitta inne. Vi ska äta framför tv:n idag har vi tänkt och titta på en Fyra för tre och uppleva lite nostalgi och bara ha det mysigt.
Så det blir nog en super bra kväll tror jag, sen är jag stolt över mig själv för att jag gjorde hela min lista fast höften värker så jag tror att jag ska dö. Men det är det värt för att få ha rent och fint.
Nej nu ska jag göra sambon sällskap ute vid grillen men ni får en uppdatering sen igen innan jag går och lägger mig.

Mitt fina bakverk



Det blev en tigerkaka. Sambon och jag fikade lite när han kom hem från jobbet och resten frös vi in så man har när det kommer folk och hälsar på. Den blev väldigt lyckad :)

Uppdatering på att göra listan:


Vika tvätt
Diska
Baka något gott kanske? Det blev en tigerkaka :)
Städa upp badrummsskåpet i badrummet på nedervåningen
Grilla med sambon Grillen är tänd nu :)
vara ute i det fina vädret Jag var ute den lilla stunden som solen var framme, nu är det molnigt.

Detta ska jag göra idag:


♥Vika tvätt
♥Diska
♥Baka något gott kanske?
♥Städa upp badrummsskåpet i badrummet på nedervåningen
♥Grilla med sambon
♥vara ute i det fina vädret

Ska göra så mycket av listan som jag klarar av men eventuell foglossning, gör det ont så får jag inte göra det tyvärr.

Hej, hej hemskt mycket hej

Hej på er alla läsare där ute, idag så blev det en sen uppdatering men det beror på att jag sov ut ordenligt och sen kom sambon hem på lunch från jobbet så då ville jag vara social med honom istället för att sitta vid datorn.
Men nu så ska ni få ett inlägg, idag så har jag lite att göra här hemma men det blir skönt att få det gjort. Ni ska få en sysslo lista från mig sen.
Och inatt har jag sovit jätte bra så det tackar vi för, har inte vaknat en enda gång för att jag behövt gå upp och kissa så det är super skönt.
Sen har det inte hänt så mycket mera idag som jag tycker är så nödvändigt att skriva ner här men jag uppdaterar igen senare då kanske det har hänt nå mera intressant.
Ha det bra så länge!

Nu är det snart dags för Talang

Idag så har jag spenderat eftermiddagen och början på kvällen ute med mina katter. Gick ut vid tre och kom in nyss, det har varit super härligt väder. Helt vindstilla, strålande sol och i solen så var det ungefär 22 grader varmt så jag passade på att sitta ute i linne och shorts för att kanske få bli lite brun. Tycker att jag har blivit så blek sen jag blev gravid men det får jag ta och göra något åt i sommar sen om det inte händer något nu. Nu ska jag snart ta och titta på Talang och sen så kommer sambon hem efter nio när han slutar så då ska vi mysa.
Och imorgon om det blir lika fint väder som idag så ska vi grilla, mysfaktorn är hög. Speciellt nu när våren är här åhh vad jag har längtat.
Uppdaterar igen imorgon kära läsare, ha det så bra så länge och sov så underbart gott sen.

Fick en tid hos sjukgymnasten :]

Fick en tid hos sjukgymnasten på Tisdag klockan 8 på morgonen. Så vi får se vad han har att säga, hoppas på det bästa och att han kan lösa min smärta. :)

Katten som tycker om våran inredning

Hej igen alla söta läsare

Godmorgon på er alla, jagh ar varit vaken sen klockan halv åtta idag men det tog mig ett tag att ta mig upp ur sängen också pga höften. Men nu så är jag uppe och ni ska få en uppdatering. Jag har sovit jätte bra inatt och kommer knappt ihåg att jag somnade. Sen vaknade jag vid halv åtta som sagt och det verkar bli en jätte fin dag idag. Solen skiner och himlen är blå så det blir grillning idag också fast det får bli innan klockan fyra eftersom att sambon börjar jobba då.
Sen klockan halv tolv idag så ska jag ringa till sjukgymnasten och se vad han har att säga.
Men nu ska jag ta och äta lite frukost men vi får höras senare alla läsare.

tack för idag

Nu har vi ätit, det blev grillat kött och korv. Jätte gott var det, nu tittar jag lite på CSI och efter det så blir det Lyxfällan. Sen så ska jag försöka ta mig upp på övervåningen och ta en dusch. Jag fick även svar från sjukgymnasten och han tyckte det lät precis som en foglossning så han ville att jag skulle ringa honom imorgon. Så vi får se vad han säger men nu ska jag runda av för det är så svårt att ligga på sidan för det gör så ont men ni får en uppdatering imorgon.
Sov gott sen alla läsare så hörs vi imorgon.

Min onda höft

Skrev till min barnmorska idag angående min onda höft och hon hänvisade mig till sjukgymnasterna så jag skickade ett mail till dom och sekreteraren där förde det vidare till en av sjukgymnasterna. Så nu kanske det äntligen händer något, orkar inte gå runt och ha såhär ont längre. Kan knappt sitta eller lyfta så nu får det faktiskt hända något innan jag blir tokig. Så det var skönt att veta att det är någon som har läst mitt mail i alla fall.
Och ikväll kanske vi ska grilla för det är varmt och skönt ute nu. Men jag tror solen har gått i moln igen men huvudsaken är att det inte blåser och är kallt. Men vi får se hur vi gör.
Vad ska ni läsare hitta på att göra ikväll då?

Dagens låt :]



bara för att den får mig på så bra humör :]

Hejsan hoppsan :]



Nu är man vaken och på tipp topp igen. Solen skiner idag också, oj snart så är man bortskämd. Men kan inte direkt påstå att det är så varmt, men solen vissar att den finns i alla fall. Igår så fick jag hem paketet från Oriflame och jag är jätte nöjd över det jag fick, så nu gäller det bara att testa allt innan jag kan skriva något om det här.
Sen vill jag tacka alla läsare för alla fina kommentarer som jag fick igår om det jag har ritat, jätte roligt att ni tycker att jag är duktig. Då jag vill bli tattuerare så är det en fördel om man kan rita * ler* .
Och idag ska sambon hem till sina föräldrar och hämta hem lite ved så det tar några timmar så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag ska alldeles strax skriva ett mail till min barnmorska i alla fall för jag säger bara en sak, foglossning AB! Det måste vara det, kan inte vara något annat.
Men jag updaterar igen lite senare känner att jag måste ta och vakna till liv lite nu.
Ha det så bra alla läsare!

Lååång väntan

Jag ligger och väntar på att min älskade sambo ska komma hem från jobbet och jag tycker att tiden går jätte långsamt. Han har jobbat sen klockan 1 idag så nu saknar jag honom enormt mycket. Nu tycker jag han får ta och komma hem, men han slutar snart. Han slutar vid klockan 9. Och när han kommer hem ska han få se en rolig sak, jag lyckades få det på film idag när bebisen bökade runt inne i magen och det syns jätte bra så det blir roligt att visa honom eftersom att han aldrig har sett det förut♥
Våran lilla kicker där inne i magen, den blir mer och mer livlig för varje dag som går nu tycker jag och sparkarna känns hårdare och hårdare. Det är helt underbart fast bebisen är väldigt duktig på att trycka mot min urinblåsa så att jag lär springa och kissa ungefär tusen gånger om dagen känns det som. Men det är det hlet klart värt för att få bära på vårat kärleksbarn och nu är det inte allt för lång tid kvar tills våran lilla skatt kommer ut till världen, tre månader men det går super fort det.
Nu ska jag fortsätta ta och prata lite med mamma på msn och sen så kommer min sambo hem snart men jag skriver mera imorgon igen. Sov gott sen alla läsare så hörs vi mera sen.

En till bild som jag har ritat idag



Ritade av min älskade kisse Sumo!

Tattueringen jag har ritat upp tillägnat bebisen



Så ser den ut, jag är jätte nöjd med den. Givetvis så ska det inte så "Barnets namn" i tattueringen sen utan det namn våran lilla ängel kommer att ha. Men eftersom att vi inte vet om det blir en pojk eller flicka så fick det stå meningen barnets namn bara för att jag ska veta vilken stil jag vill ha på texten.
Men vad tycker ni kära läsare, ska jag ha lite ljusrosa i blommorna eller ska det vara svartvitt?

Skissar upp tattueringen

Nu sitter jag och håller på att skissa upp tattueringen som ska bli tillägnad vårat älskade barn sen när bebisen har kommit ut. Så i höst så hopas jag på att den kommer att vara på plats eller i vinter. Än så länge är jag nöjd över den men vill inte lägga upp någon bild innan den är helt färdig. Men jag har ett problem, färg eller inte färg? Funderar på att ha lite ljusa färger på vissa ställen men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Vill ni läsare vara smakråd?

Godmorgon och solen skiner

Idag så skiner solen och mitt humör är på topp så det kan inte bli bättre. Troligen så ska min sambo hämta ut mitt paket idag om han hinner på någon rast på jobbet, jag hoppas verkligen det för jag vill så gärna ha det men vi får se som sagt. Det har kommit i alla fall, det är huvudsaken.
Idag får vi se vad dagen har att erbjuda, jag ska i alla fall fortsätta rita upp min tattuering som jag började lite med igår så jag hoppas att jag blir nöjd med den. Annars så blir det inte sådär jätte mycket tror jag för jag har börjat fått såna gravidkrempor i vaderna och så. Jätte jobbigt men det är bara att vila och hoppas på det bästa.
Vad ska ni läsare göra idag då?

Magbilder vecka 24 :]



Nu börjar magen bli stor och det är så mysigt och jag är så stolt över den. Jag älskar min gravid mage och våran lilla bebis där inne♥

Dålig motivering idag

Idag har jag ingen motivering alls till att skriva blogg känner jag, funderar på om jag skulle ta och sätta mig och rita upp den tattuering jag vill ha sen när barnet har kommit för att fördriva tiden. Jag har i allafall mailat min handläggare på arbetsförmedlingen idag och frågat henne om det finns någon möjlighet att praktisera hos en tauterare här i stan och hon skulle faktiskt kolla upp det. Jippi det kanske går åt rätt håll, man kan alltid hoppas i alla fall.
Och idag ligger bebis helt tokigt i magen, det trycker upp mot lungorna så jag får jätte tung att andas och sen så har jag världens hjärtklappning. Så idag har jag inte gjort någon ansträngande alls bara tagit det lungt för att samla krafter igen.
Och om en stund så ska vi ta och äta lite, det blir lite kyckling, pommes, bea och lite sallad.
Men jag får ta och uppdatera sen igen lite senare och så får jag skriva om jag har kommit på hur jag vill att tattueringen ska se ut och så.
Men ni får ha det så bra så länge alla läsare så hörs vi igen lite senare.

Graviditeten vecka 24



Från sidan familjeliv

Vecka 24


Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.



Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Från sidan vårdguiden:

Barnet:

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.



Vikt 700 gram.

Mamma:

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.



Pappa/partner:

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

Godmorgon till en snöig Tisdag!

Funderar på om jag har missat något, är det inte Maj månad? När jag vaknade i morse och tittade ut genom fönstret så ser man snö! Snö nu, i Maj hur är det möjligt?
Troligen så ligger det inte kvar på marken men ändå det är en hemsk syn.



så ser det ut, aja nog om det nu. Idag så går jag in i vecka 24, jätte mysigt måste jag säga. Ska lägga upp lite magbilder senare idag för jag insåg att det är två veckor sen det kom upp en bild på min mage här i bloggen. Sen så tror jag att mitt paket kommer idag för de hade skickat ut en avi igår stod det på postens sida. Jag hoppas verkligen för ser fram emot att få hem de sakerna.
Sen ska vi inte göra så mycket mera eller jo jag och sambon ska städa. Inte det roligaste men skönt sen när det är gjort.
Nu ska jag ta och äta lite frukost men uppdaterar igen lite senare.
Ni får ha det så bra så länge alla läsare.

Föräldragruppen gång 3

Föräldragruppen idag gick bara bra, vi pratade om smärtlindring och saker och ting blev lite mera självklara. Så nu vet jag på ett ungefär hur jag vill ha det, jag vill föda så naturligt som möjligt utan allt för mycket medicinsk smärtlindring. Men fungerar det inte så kommer jag självklart att be om smärtlindring.
Sen fick vi lära oss hur vi ska andas igenom värkarna när vi sitter där på förlossningen vilket är jätte bra att kunna tycker jag. Nu har jag och sambon precis ätit middag, det blev korvstroganoff och gott var det.
Nu sitter vi och tittar lite på tv och senare idag så blir det en varm och skön dusch.
Så nu tänker jag runda av för idag men jag uppdaterar igen imorgon.
Sov så gott sen alla läsare och ha det så bra!

Dagens låt

Frukosten jag åt tidigare idag

Nu är man vaken igen



Nu är det dags för en uppdatering i bloggen igen, jag har varit vaken sen åtta imorse men jag började dagen med att hänga tvätten som vart klar igår. Sen har jag inte gort så mycket bara tagit det lungt och försökt vakna till liv i lugn och ro.
Sen idag vid halv tre så är det dags för föräldragruppen, det ska bli intressant för idag så ska vi prata om smärtlindringen vid förlossningen och så ska vi även få se en film från en förlossning.
Så det ser jag fram emot, sen efter det vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir nog bara ta det lungt och om vi har riktigt tur och vädret ligger på topp så kanske det blir grillning idag också. Åhh jag hoppas verkligen för det är så sjukt gott med grillat.
Men nog om det nu ska jag ta och göra mig i ordning för dagen så hörs vi lite senare alla läsare, ha det bra så länge.

Mys pys<3

Nu har man haft årets första grillning och det var helt underbart gott. Har verkligen längtat efter det, så nu ser jag fram emot nästa gång man kan grilla. Nu blir det bara ta det lungt för jag och sambon vart så mätta av allt kött, så vi ska mysa och ta det lungt och klockan nio så blir det Ballar av stål.
Hoppas ni läsare har haft en trevlig dag/ kväll för det har jag haft. Och så måste vi ladda inför imorgon då det är dags för föräldragruppen igen. Vi lär oss så mycket där tycker jag så jag är glad att man får möjligheten att delta i gruppen.
Men nu tänker jag inte skriva något mera i bloggen idag för jag känner att jag ska lägga min tid på min sambo också, sen har jag inte sådär jätte mycket mera att berätta om idag.
Men vi hörs imorgon igen alla underbara läsare.

Årets första grillning *mys*

Ett tips på en bra hårprodukt



Det här är en hårprodukt som kommer från Oriflame, den skyddar håret från slitage, ger tillbaka hårets glans och motverkar att håret blir statiskt. Den går att använda på alla hårtyper och ska användas en gång om dagen.
Man använder produkten i torrt eller handdukstorkat hår och jag tycker att den ger resultat och så luktar den jätte gott.


Pris: 79kr
Mängd: 150ml/flaska
Betyg: 5/5


 

Mitt fina morgon sällskap :]

Jag har haft min lilla "Morsgris" till katt springandes efter mig hela morgonen. Hon är så underbart söt, hon följer till och med efter mig in på toaletten när jag ska fixa till mig, hon vill verkligen inte tappa bort sin matte.

En trött blivande mamma

Good morning



Godmorgon alla läsare, eller ja nu kanske det är läge att säga god förmiddag men jag har försökt att skriva blogg hela morgonen sen jag vaknade vid åtta men tyvärr så har internet inte fungerat som det ska. Men nu så är det igång igen och jag kan ge er läsare en uppdatering. Här blåser det och vädret är grått och tråkigt, nu tycker jag att vi ska få lite sommar och sol.
Idag så jobbar sambon till klockan elva och sen så kommer hans kusin här som vi ska vara barnvakt åt i några timmar. Så får se vad vi roar honom med. Vi ska i alla fall äta en av hans topp tio rätt till lunch, kokt korv med bröd. Men finns det något barn som inte gillar kokt korv?
Sen efter att hans mamma har hämtat upp honom vid fyra så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir nog en lugn dag i detta tråkiga väder. Och imorgon så är det föräldragruppen igen och då ska vi prata om smärtlindring, det ska bli intressant.
Ja tiden flyger iväg på Tisdag så går jag in i vecka 24, och sen när sommarn och värmen kommer så kommer tiden bara att flyga iväg. Jag längtar så mycket efter att få se vårat lilla hjärta som ligger där inne i magen.
Vad ska ni läsare hitta på att göra idag då? Jag tycker att ni har varit lite dåliga på att kommentera på sista tiden vilket är lite tråkigt eftersom att det blir roligare att skriva om man får någon respons. Så försök att tänka på det så blir jag och bebismagen glada. :)

Nyss ätit och nu tittar jag på tv

Nu har vi precis ätit lite pizza och så sitter jag och tittar på Extrem överlevnad. Jag var dum nog att testa en pizza med Gorgonzola ost idag och det gör jag aldrig om kan jag lovar, jag tyckte verkligen att det smakade gammal skosula, inte så trevligt kan jag lova.
Och bebis har vaknat igen och sparkar för fullt, våran lilla kicker! Helt underbar känsla♥
Har inte så mycket mera att skriva för idag tror jag, efter jag har tittat klart på det här programet så ska jag och sambon ta en varm dusch och efter det så ska jag ta och krypa ner i min varma säng.
Men eftersom att jag har lite blogg torka så önskar jag er alla läsare en trevlig kväll och hoppas att ni får sova så gott sen så hörs vi imorgon igen när jag vaknar.
Godnatt och ha det bäst!

Och såhär ser "lilla" jag ut idag då





Vad är finast? De i färg eller de i svart vitt?

Kärlek

Sambons fina ölflaskor från igår

Hej hopp igen

Nu har jag nänstan gjort mig i ordning men jag är lite stressad för vi blir hämtad om ungefär 45min så kommer inte att skriva ett jätte långt inlägg nu. Men jag hoppas ni läsare får en super bra dag och att ni får bättre väder än vad vi har. Nu bär det av med Ö-vik, Ha det så bra alla!

För er som behöver dessa tips idag:


Här kommer några tips på hur man blir av med en baksmälla för er som behöver det idag:

♥ Drick vatten! Men drick långsamt så du inte blir illamående. 
♥ Ät pickles.
 ♥Ta en promenad och se till att andas djupt
♥Ha sex! det sägs att endorfinerna som skapas hjälper dig att lindra din baksmälla
♥Ta dig till en simhall och ta dig en simtur.
♥Ät eller drick saker med mycket fructos.
♥Drick sportdryck
♥ Ät kolhydrater då du troligen har låg blodsocker nivå.
Gå och lägg dig igen! Sova bort baksmällan är alltid effektivast
♥Ta en varm lång dusch
♥Ät någon fet mat, det brukar kännas bättre då

Jag hoppas att dessa tips kan hjälpa de som känner sig lite trötta och slitna idag. Men det bästa är faktiskt att dricka varannan vatten kvällen innan, då slipper man vakna och må sådär.

Godmorgon alla läsare.

Godmorgon alla läsare och förlåt för min dåliga uppdatering i går kväll men jag och sambon myste lite och sen så somnade vi av trötthet så jag lyckades aldrig slänga iväg ett inlägg innan jag gick och la mig. Men det får ni ha överseende med tycker jag. Men jag hade en trevlig Valborg som var lugn med den person jag älskar mest av allt och god mat.
Idag så var det inge bra väder alls, regnet öser ner och så varmt är det inte heller, suck inte sådär jätte roligt men jag ser hellre att det regnar än att den snöar så man kanske inte ska klaga?
Idag så ska vi på en liten bil utställning i Ö-vik men min sambos kusin, han ville så gärna åka men hade inte lyckats fått med sig någon dit av olika orsaker så då ställde jag och sambon upp.
Vet inte hur länge vi blir där men det blir säkert ett par timmar, för bara resan dit går på en timme.
Så han kommer och hämtar upp oss vid 11 så efter det blir det en dålig uppatering igen tyvärr.
Nej nu ska jag ta och vakna till liv lite mera men jag uppdaterar igen lite senare.
Ha en fortsatt trevlig morgon.