så här känner jag mig just nu...

Hjälp mig hålla tummarna!

Nu får ni läsare hjälpa mig med att hålla tummarna för att lilltjejen vill komma ut snart. Vill inte gå över tiden nå mera och det är här är bara första dagen och den är inte ens slut än. Oj, oj hur ska det här gå? Jag kommer bli tokig om vi måste gå över tiden en massa dagar. Så nu får ni hjälpa till kära läsare :)
Men är lite fundersam för det sägs att bebisarna ska röra på sig mindre när man börjar närma sig slutet och de är på väg ut men våran lilla tjej sträcker på sig och bökar mer än vad hon någonsin har gjort nu tycker jag.
Känner ni igen er i det?

Strykning numer 3

Veronica: 26:e Augusti vikt: 3650 gram längd: 51 cm
Kajsa: 29:e Augusti vikt: 3805 längd: 52 cm
En mamma: 30:e Augusti vikt: 3345 gram längd: 50 cm

Cicci: 31:a Augusti
Sandra: 1:a September vikt: 3550 gram längd: 49 cm
Jaqueline: 1:a September vikt: 3200gram längd: 52 cm
Min mamma: 2:a September vikt: 3470 gram längd: 50 cm
Millez: 3:e September vikt: 3955 gram längd: 50 cm klockslag: 06.42
Bea: 4 september vikt: 2970 gram längd: 48 cm
Min sambo och pappa till bebisen: 5:e September vikt: 3700 gram längd: 49,5 cm
Malin: 5:e September vikt: 3567 gram längd: 50 cm
Lee: 6:e September vikt: 3870 gram längd: 51 cm
Veronica: 7:e September vikt: 3450 gram längd: 49 cm
Linda: 9:e September vikt: 3800 gram längd: 51 cm
Malin: 10 september vikt: 3970 gram längd: 53 cm



Klockan är visserligen inte tolv än så det är fortfarande den 30:e Augusti men jag är helt säker på att lilltjejen inte kommer att komma till världen på 40 min så därför kan jag strycka den 30:e nu.
Hoppas verkligen jag slipper stryka så mycket mera nu.
Mamma och pappa längtar så mycket efter sin skatt♥

Första numret :)

Idag så fick vi hem första numret av " Vi föräldrar " det verkar vara en bra tidning så får se om det står något intressant i den :)

Hemma igen

Nu är vi äntligen hemma igen och jag har lagt mig i sängen för att varva ner. Skönt att få sträcka ut sig lite. Men ingen bebis har det blivit som ni kanske förstår och inga flera värkar. Så det blir nog inte än på ett tag men jag hoppas verkligen ändå att hon vill komma ut snart.
Men det visar sig när lillan är redo för att se världen. :)
Vi hittade nästan ingenting på stan idag förutom två filtar till sovrummet och tre små korgar som vi ska ha vid bordet i vardagsrummet. Efter det så åkte vi hem till sambons föräldrar och åt lite mat och fikade, det var trevligt synd bara att jag är så trött. Så nu ska jag ta och vila lite och hoppas på att jag kan somna senare ikväll :)

Mot Sollefteå! :)

Nu ska vi snart fara mot Sollefteå, inte för att åka in till förlossningen utan för att gå på stan och sen hem till sambons föräldrar och umgås och hämta upp nya bilen :) Men alla sakerna som jag ska ha med till mig själv och bebisen när vi ska in till förlossningen åker med i bilen utifall att det skulle bli något. Men det kanske blir en lite dålig uppdatering idag eftersom att vi inte kommer att vara hemma som sagt. Men jag uppdaterar sen igen när vi har kommit hem och jag har varvat ner lite och så.
Men ha det så bra alla sötnosar så hörs vi :)

Haft värkar till och från hela morgonen

Idag så har jag haft värkar till och från hela morgonen, de har gjort ondare än vad förvärkarna brukar göra och så fort jag har varit och kissat så har de kommit. Så får se om det är på gång, kanske blir det något i natt. Hoppas, hoppas, hoppas :) Men just nu så är värkarna borta det enda jag känner av är att jag är lite öm i magen så får se vad som händer under dagen, kvällen och natten. Men om det skulle bli något så kommer givetvis ni läsare få veta om det för underbara Veronica kommer att gästblogga och berätta vad som händer med mig och så.
Så ni behöver inte oroa er för att ni ska missa något, hehe.
Men som sagt vi får se vad som händer idag, jag tror inte att det blir något på dagen men som sagt kanske i natt om vi har tur. :)

så ser det ut :)




Underbara bf-datum :)

Bf-datumet idag♥

Idag så är vi inne på dagen med stort D, det efterlängtade bf-datumet ♥. Visserligen så tror jag inte att hon kommer idag men man vet aldrig, dagen har nyss börjat eftersom att klockan bara är två på natten snart så mycket hinner hända. Men jag känner inte av något som skulle tyda på att det är på gång förutom att jag har en massa samandragningar. Men det vanligaste är att först föderskor går över tiden och det är jag nästan helt hundra på att jag också kommer att göra men jag hoppas att jag slipper gå över tiden sådär jätte mycket. Längtar så mycket efter lilltjejen nu och vill verkligen att hon ska komma ut till världen. Men hon kommer när hon är redo och när hon väl beslutar sig för att komma ut så är hon så välkommen och efterlängtad. Vårat underbara kärleks barn och lilla mirakel♥

Bebis magen vecka 40 :)





Bild på magen från igår i vecka 40 (39+5) alltså en dag innan bf- datumet :)

Strykning nr 2

Veronica: 26:e Augusti vikt: 3650 gram längd: 51 cm
Kajsa: 29:e Augusti vikt: 3805 längd: 52 cm
En mamma: 30:e Augusti vikt: 3345 gram längd: 50 cm
Cicci: 31:a Augusti
Sandra: 1:a September vikt: 3550 gram längd: 49 cm
Jaqueline: 1:a September vikt: 3200gram längd: 52 cm
Min mamma: 2:a September vikt: 3470 gram längd: 50 cm
Millez: 3:e September vikt: 3955 gram längd: 50 cm klockslag: 06.42
Bea: 4 september vikt: 2970 gram längd: 48 cm
Min sambo och pappa till bebisen: 5:e September vikt: 3700 gram längd: 49,5 cm
Malin: 5:e September vikt: 3567 gram längd: 50 cm
Lee: 6:e September vikt: 3870 gram längd: 51 cm
Veronica: 7:e September vikt: 3450 gram längd: 49 cm
Linda: 9:e September vikt: 3800 gram längd: 51 cm
Malin: 10 september vikt: 3970 gram längd: 53 cm

Förvånad!

Jag är så glad men även förvånad för jag hade turen att få sova hela natten i natt och det var så skönt. Kommer inte ihåg när jag fick sova på natten sist men det måste ha varit några veckor sedan. Men ändå så känner jag mig helt slut i kroppen så idag blir det bara att vila. Tror att jag är så trött efter mitt städ rus igår så lika bra att ligga still idag så inte blodtrycket stiger igen. Och ingen bebis verkar vara på gång ut heller, jag har samandragningar men inga värkar alls idag fast däremot så trycker det väldigt mycket nedåt så det känns som att "pullbenet" ska spricka och det började igår. Så hoppas att det händer något snart. Tänk imorgon är det bf-datumet :) Visst jag tror inte att hon kommer imorgon men man får hoppas att hon kommer inom de närmsta dagarna så jag slipper gå över tiden så mycket. Men det visar sig när hon känner sig redo. Och idag så blir det en strykning till på era gissningar om hon inte beslutar sig för att titta ut. Får hoppas att jag inte behöver styrcka allt för mycket.
Idag så har jag turen att ha sambon hemma för han är ledig i fyra dagar nu så då är han så snäll att passa upp på mig nu när jag har ont och är så trött. Han är bäst i hela världen :) ♥
Men nu ska jag ta och titta lite på tv, får se när jag uppdaterar igen det blir när orken kommer tillbaka idag :)

Det här har jag gjort idag :)


* Diska
* Dammsuga
* Skura golv

* Damma
* Laga mat
* Ta en promenad
* Vika tvätt om den har torkat
* Tvätta upp den mörka tvätten

Kvar är alltså laga mat och ta en promenad och maten ska jag börja med om någon timme så den är klar precis när sambon kommer hem. Och promenaden tar jag med honom lite senare idag och sen ska jag packa om lite i min BB-väska men det gör jag också lite senare, men i stort sätt så är allt som har med städningen att göra färdigt :) Stolt över mig själv som har orkat med allt :D

Nu ska hon ut :P

Nu tänker jag göra ett riktigt rus idag för nu vill jag ha ut lilltjejen och jag har hur mycket energi som hellst idag känns det som. Så det blir en storstädning av huset tänkte jag.
Såhär ser planen ut för idag:

* Diska
* Dammsuga
* Skura golv
* Damma
* Laga mat
* Ta en promenad
* Vika tvätt om den har torkat
* Tvätta upp den mörka tvätten

Ja det kanske inte låter så mycket men för en som är hög gravid och har 2 dagar kvar till bf så är det ansträngande men jag håller på så länge det finns energi. För dom säger det när en hög gravid kvinna börjar stor städa så är det dags för förlossningen så får se om det stämmer eller om myten krossas av lilla mig :P *skratt*


Bild bevis på att det börjar bli höst!




Synd att det speglar sig i fönstret men som ni ser så är löven gula och de gröna börjar försvinna. Och för mig så är det höst så nu har ni erat bild bevis på att det börjar bli höst i den lilla staden Kramfors.

Godmorgon världen

Ja nu är klockan halv sju och jag har kört upp sambon ur sängen för han ska iväg till jobbet, själv har jag inte sovit så mycket i natt men känner mig ändå relativit pigg. Så snart så ska jag ta och traska ner en våning för att äta lite frukost och dricka min efterlängtade juice. :)





Ja de två bilderna bjuder jag på, så fint när solen är på väg upp utanför fönstret. Och för er som undrar så nej jag har inte glasögon bara när jag tittar på tv. Så nu behöver ni inte fundera på det längre.

Vad ska ni läsare hitta på att göra idag då?

Sista besöket hos barnmorskan

Ja igår så var vi på det sista besöket hos barnmorskan. Det gick bra, först så tittade hon på urinprovet och det såg bra ut, jag ställde mig på vågen och insåg att jag inte har gått upp så mycket mera sen sist jag var där ( skönt *pustar ut* ) sen tittade hon på mitt blodvärde och det hade stigit sen sist. Jippi så slipper jag/ vi oroa oss för det, sen tog hon blodtrycket och det var väl si sådär det låg lite högt vilket inte uppskattas så hon tycker att jag ska ta det ännu lugnare än vad jag redan gör. Sen så fick vi lyssna på lillans hjärta och det pickade på jätte bra, det vackraste ljud man kan höra ååhh vad jag älskar att lyssna på hur hennes hjärta slår ♥ Sen så kände hon på hur lillan låg och hon hade fixerat sig helt så det var skönt det också men jag hade inte förväntat mig något annat eftersom att hon låg med huvudet ner i bäckenet förra gången och efter det så mätte hon symf-måttet men det var lite lustigt för lilltjejen har legat på den mittersta linjen under hela graviditeten och nu hade hon tydligen stigit från det strecket jätte mycket, men jag tror att det beror på att vi hade en annan barnmorska förra gången för våran vanliga var på semester så det kan hända att de mätte från olika punkter och därför fick olika mått.
Sen pratade vi lite, vi fick lite saker att läsa om förlossning och amning och sen så fick vi en tid till läkaren och sen så var det klart.

Lite värden från besöket:

Blodtrycket mätning 1: 140/80
Blodtrycket mätning 2 (efter vila) : 130/70
Hjärtslag: 146/min
Blodsocker: Tittade hon aldrig på
Blodvärde: 116
Symf mått: Hon sa det inte högt tyvärr.
Vikt: 92,5 kilo
Läge: Helt fixerad
Urinprovet: 0/0

Så värdena såg bra ut förutom blodtrycket men det är bara att vila och inte anstränga sig så kanske det sjunker lite till. Sen fick vi en tid hos en läkare i Sollefteå den 6:e September klockan halv två om inte lilltjejen har kommit ut innan det. Då ska vi prata om igång sättning och såna saker så får se hur det blir om hon hinner komma innan eller om de ska behöva sätta igång mig.
Men det är skönt att det är så nära nu om max två veckor så har vi våran lilltjej hos oss, visserligen så tror vi och hoppas på att hon kommer tidigare än så men om hon inte gör det så är det som sagt inte mer än två veckor kvar.♥

Vad glad jag blir :)

Jag blir så glad när det är så många som kommenterar mina inlägg och jätte roligt är det att så många är med och gissar på när lilltjejen kommer att komma till världen. Igår så vart det ingen bra uppdatering alls för vi hade fullt upp hela dagen, vi var till barnmorskan först, sen arbetsförmedlingen och efter det så handlade vi och sen när sambon hade åkt till jobbet så vilade jag hela kvällen för jag har känt mig helt slut.
Men vad är det dom brukar säga? Bättre sent än aldrig så ni får en liten uppdatering nu istället, inte för att jag har så mycket roligt att skriva om känner jag. Det händer inte så mycket just nu eftersom att jag mest vilar och tar det lungt så dagarna består av sängläge framför tv:n eller datorn.
Men ni får i alla fall veta att jag lever och mår bra och det är huvudsaken, men det kommer nog bli roligare att följa min blogg efter att lilltjejen har kommit då det händer lite mera om dagarna.

En väldigt bra vän just nu :)



Barnmorskan senare idag då.

Ja senare idag så ska vi till barnmorskan, det blir vårat sista besök hos henne under graviditeten och det känns lite konstigt att vi inte kommer att träffa henne nå mera sen. Men får passa på att ställa alla frågor som jag har imorgon fast tyvärr så är jag sån så jag brukar glömma bort hälften av frågorna som jag har i huvudet på vägen dit och sen när jag hr gått ut från barnmorskan och satt mig i bilen så kommer jag på massor av mera saker jag skulle ha frågat om. Så imorgon gäller det att tänka till så man får svar på allt man undrar innan förlossningen och så.
Ska bli roligt att höra vad hon har att säga om symf måttet och om lillan i allmänhet. Sen hoppas jag verkligen att mitt blodvärde har stigit ( *Håller tummarna jätte, jätte hårt*  )
Men ni får en uppdatering senare idag om hur det gick hos barnmorskan och så utifall ni är nyfikna :)

Första strykningen på era gissningar

Veronica: 26:e Augusti vikt: 3650 gram längd: 51 cm
Kajsa: 29:e Augusti vikt: 3805 längd: 52 cm
En mamma: 30:e Augusti vikt: 3345 gram längd: 50 cm
Cicci: 31:a Augusti
Sandra: 1:a September vikt: 3550 gram längd: 49 cm
Jaqueline: 1:a September vikt: 3200gram längd: 52 cm
Min mamma: 2:a September vikt: 3470 gram längd: 50 cm
Millez: 3:e September vikt: 3955 gram längd: 50 cm klockslag: 06.42
Bea: 4 september vikt: 2970 gram längd: 48 cm
Min sambo och pappa till bebisen: 5:e September vikt: 3700 gram längd: 49,5 cm
Malin: 5:e September vikt: 3567 gram längd: 50 cm
Linda: 9:e September vikt: 3800 gram längd: 51 cm
Malin: 10 september vikt: 3970 gram längd: 53 cm


Nu har jag fått stryka en av era gissningar hoppas på att det inte blir nå flera strykningar utan att lilltjejen vill komma ut snart :)


Torsdag och ett litet tecken på liv :)

Jag har inte skrivit något i bloggen sen igår och känner att jag lär ta och visa att jag lever. Idag så är det Torsdag och jag har inte gjort ett skvatt, jo jag var upp och gjorde frukost åt sambon men det blev tyvärr ingen morgon promenad men får ta en promenad sen när han kommer hem efter jobbet. Ja men i alla fall jag gjorde frukost åt honom och sen så somnade jag vid åtta och vaknade vid halv fyra.( Ja hej hej jag har vänt på dygnen helt. )
Jag borde palla mig ner till nedervåningen och ta mig något att äta men det känns som att benen inte kommer att bära mig ner dit så jag väntar nog ett tag till och springer ner om en stund. Vet inte om det är mitt blodvärde som ligger lågt, att det är anledningen till att jag är så trött men det får jag vet imorgon. För imorgon så ska vi till barnmorskan, det sista besöket hos henne. Det känns lite konstigt att vi inte kommer att träffa henne nå mera men ändå skönt på ett vis för nu är vi verkligen nära. Det är fyra dagar kvar till bf-datumet idag och idag så blir det första strykningen på era gissningar om hon inte har tittat ut innan klockan 24.00 idag vilket jag har svårt att tro att hon kommer att göra.
Sambon jobbar idag också så jag är själv fram tills klockan kvart över nio kanske, tråkigt men nu har vi i alla fall tv på sovrummet så jag spenderar min tid här inne och tittar på dumburken och bara tar det lungt.
Vad ska ni läsare hitta på ikväll då?

Vad less man kan bli ibland

Eftersom att jag var så trött igår och sov bort nästan hela dagen/ eftermiddagen så har jag hur mycket energi som hellst just nu. Jag har så mycket energi så jag skulle kunna storstäda hela huset känns det som. Inte direkt någon idé att gå och lägga sig just nu känns det som. Men sambon skulle upp vid åtta imorgon så kanske om jag är vaken då att jag springer ner och kokar lite kaffe åt honom och ger honom frukost på sängen och sen kanske man kan ta en lång morgon promenad. Det skulle vara mysigt. Åhh vad jag fick lust att gå ut och gå nu men vill inte gå ut och gå själv i mörkret, sen ska jag inte vara ute och springa mitt i natten heller. Men blir så rastlös av att bara ligga still och inte ha något att göra. Men får se, kanske sätter jag mig och spelar lite Mario party eller så fortsätter jag titta på tv.
Och nu är det snart ljust ute och då blir det ännu svårare att somna. Jaja sånt är livet, jag sov som sagt länge igår så jag har bara mig själv att skylla.
Men nu ska jag hitta på något att göra ha det så bra så länge alla läsare så hörs vi senare :)

En mysig promenad i regnet






Ikväll så blir det massa mys♥

Ikväll så blir det massor av mys, jag och sambon ska först titta på Fångarna på fortet, sen blir det ut och gå en promenad, sen åker vi till affären och köper lite godis och ska även titta om jag hittar något hallonblads te eller om det bara finns i hälso butiker och efter det så ska vi åka hem och spela mario party 5, äta godis och dricka te. Så det blir massor av mys, det ser jag fram emot.
Känner att jag behöver röra på mig och det passar jätte bra idag när det bara är ungefär 12 grader ute för då kan man dra på sig en mysig kofta och njuta av att hösten är här.

Är verkligen helt slut idag

Idag så är jag verkligen helt slut, hur jag än försöker så kan jag knappt hålla ögonen öppna och jag somnar om hela tiden. Men jag antar att min kropp behöver all den vila som den kan få innan förlossningen för nu är det inte många dagar kvar till bf-datumet. Men det känns väldigt konstigt att klockan snart är sex och jag är såhär trött och har inte fått något vettigt gjort idag. Men jag hoppas på en vändning snart så jag får något energi rus och orkar göra lite och få lite saker gjorda idag. Men jag hoppas nog på för mycket skulle jag tro tyvärr. Men man kan inte göra mera än att gilla läget och inse att det inte finns någon ork på slutet.
Var ni läsare som har barn eller väntar barn och är inne på slutet av graviditeten såhär trötta?

Nostalgi :)






Att dessa två serier går på tv 4 igen är riktig nostalgi, jag kommer ihåg båda serierna från det att jag var liten så det är faktiskt väldigt roligt att få se dom igen. Även om jag tycker att fångarna på fortet var bättre förut för nu tycker jag allting går så fort på något sätt. Man hinner inte mer än att blinka så har de varit in i rummet och ut igen och det tycker jag är lite synd.
Vad säger ni läsare om de här två programmen?

Lite natt humor *skratt*




Haha det är så bra, verkligen min humor och speciellt på nätterna då den blir ännu sämre än vanligt.

Det tar bra mycket på krafterna

Jag har insett nu att det tar bra mycket på krafterna att vara hög gravid, inte bara med tanke på den fysiska biten som att magen blir stor och i vägen och att man har ont utan även den psykiska biten tar enormt mycket på krafterna. För nu när det bara är 5 dagar kvar till bf så går man och tänker och hoppas på att lilltjejen ska komma ut och det blir man enormt trött av. Jag känner mig helt slut i huvudet och kroppen så nu har jag beslutat mig för att försöka släppa tanken om när lillan vill titta ut. Ska koncentrera mig på annat så kommer tiden gå fortare och jag kommer kanske få lite mera ork. För hon kommer när hon är redo och så som det känns nu så kommer jag att gå över tiden men det visar sig. Längtar så enormt mycket efter att få se lillan och bara ha henne nere och nu är jag så trött på att vara gravid. Är så slut i kroppen som jag skrev tidigare och varje led och muskel gör enormt ont, ryggen värker och samandragningarna gör det svårt för mig att kunna göra något. Och vissa dagar så känner jag bara för att sätta mig ner och gråta. Visst är det underbart att vara gravid, det är en helt magisk känsla som inte går att beskriva för någon som inte har upplevt det själv men ni som har varit eller är hög gravida vet vad jag pratar om. Att den sista tiden inte är en dans på rosor är bara ett faktum så nu hoppas jag på det bästa att hon kommer ut snart men tänker inte fästa mig allt för mycket vid bf-datumet.



så känner jag mig just nu både i kroppen och i huvudet. Hoppas lillan vill komma ut till världen snart♥

Svar på läsarnas frågor!

Fråga: Vilka söta tofflor du hade i inlägget. "50% mum, 50% dad".
Var hittade du dem?

Svar: Ja visst är dom helt underbart söta, det finns även med en blå stjärna på istället för ett rosa hjärta om man vill att det ska passa bättre till en pojk. Tofflorna finns på sidan Toffelhjälten.se och kostar 219 kronor. Det finns även många andra söta tofflor på sidan så den tycker jag att du ska ta och slänga ett öga på om du är ute efter ett par tofflor till din lilla tjej eller kille. :)

Fråga: Var graviditeten planerad? Du behöver inte svara på det om du tycker det är för personligt.
Hur många barn skulle du vilja ha i framtiden?

Svar: Om graviditeten var planerad eller inte tror jag att jag har svarat på i en tidigare frågestund men jag ska svara igen :) Graviditeten var inte direkt planerad men när jag gjorde testet och det stod att jag var gravid så var det ingen tvekan om att jag och min sambo ville behålla barnet. För vi älskar varandra och vet att vi vill leva med varandra resten av livet. Så beslutet om att lilltjejen skulle vara kvar var inge svårt alls.

Hur många barn jag vill ha, Så som det känns just nu så vill jag bara ha två barn och hellst av allt så skulle jag vilja ha en pojke och en flicka. Men man kan hinna ändra sig det vet man aldrig kanske vill jag ha fler än två barn om några år eller så vill jag kanske inte ha fler än ett. Men det visar sig men så som det känns just nu så vill jag bara ha två barn det räcker bra det. Och vi tar och börjar med våran underbara lilla tjej som snart är här :)

Ont i lederna under graviditeten?

Just nu är jag lite fundersam för jag har börjat att få ont i lederna. Eller ja det sitter i lederna i fingrarna och känns mest när jag är nyvaken men smärtan håller i sig under kvällen och dagen också. Vet inte om det beror på att jag är svullen i fingrarna och har mycket vätska i dom eller om det är något annat. Måste komma ihåg att fråga BM om det nu när vi ska dit på Fredag.
Är det någon av er läsare som känner igen det med att ha ont i lederna på slutet av graviditeten?

Nej nu ska jag försöka sova lite

Nu är klockan halv fyra och som vanligt så är jag uppe men jag tänkte ta och hoppa in i duschen nu och sen slå på en film och försöka sova lite. För nu har jag lessnat på att sitta vid datorn för stunden, det finns inte sådär jätte mycket att surfa runt på just nu så då är det lika bra att slå ihop dumburken. Men jag slänger väl in ett inlägg imorgon när jag har vaknat eller så blir det imorgon kväll/natt det visar sig vad jag har tid, ork och lust med men ni får hålla ögonen öppna.
Och nu önskar jag alla er läsare en godnatt och hoppas att ni får sova så gott!

Underbara vecka 40 ♥




Från sidan familjeliv:

Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Från sidan vårdguiden:

Barnet:

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma:

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.



Pappa/partner:

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.

En frågestund.

Nu gör jag ett nytt försök och lägger ut en ny frågestund eftersom att ni läsare var så blyga förra gången och inte passade på att fråga något. Nu vill jag se lite respons och få lite frågor. Var inte blyga utan fråga det som kommer upp i huvudet, jag svarar ärligt på allting. :)

Åhh dom här tofflorna vill jag köpa till lilltjejen!




Så underbart söta tofflor som finns i massor av olika storlekar. Jag vill ha dom i storlek 0-6 månader för det skulle passa bra till lilltjejen i höst och i vinter.

Det kom idag ändå :)

Paketet kom idag ändå, jag hade fått en avi i brevlådan i stället för på sms så nu har jag varit iväg och hämtat det och jag vart nöjd med sakerna. Bara en sak som var lite synd och det var att amnings bh:n var slutsåld så jag fick ingen sån och det var till största del därför jag beställde sakerna därifrån. Så det blir nog inte att jag beställer något mera från den sidan skulle jag tro, lång väntetid och så får man ändå inte allt som man har beställt och sånt gör mig väldigt less.
Så det får hamna på min Dissar lista.



Bonprix.se för deras långa leveranstid och för att man inte får allt man har beställt fast det fanns i lager när jag beställde!

Helvete j**vla skit!! #"/%@!!

Verkar inte bli något paket idag heller, vad less jag blir det var 11 dagar sedan jag beställde sakerna ifrån dom och nu börjar jag bli less på att vänta. Det står i deras kategori "leverans" att de arbetar tillsammans med posten för att kunderna ska bli nöjda och få en snabb leverans men jag blir då inte nöjd när det tar över 10 dagar att få hem sakerna. När jag beställde från Nelly.com så hade jag sakerna hemma dagen efter att de hade skickat iväg dom, där kan vi prata om snabb leverans och nöjda kunder. Men på bonprix så verkar det gå långsamt. Visst det är en sida som säljer mycket billigt och de har mycket fina saker men vet inte om det är värt att sitta och vänta i nästan två veckor. Men eftersom att jag får avi:n via sms så får vi se, kanske hinner de skicka iväg ett sms innan klockan fyra och säga att paketet har kommit. Men om jag inte har fått något sms innan fyra så får jag inget paket idag heller. Less jag blir, det är sånt här som kan förstöra en hel dag!...

Ny dag, ny vecka och en vecka kvar till bf♥

Nu är det en ny dag och en ny vecka alltså är de Måndag och idag är det precis en vecka kvar till bf-datumet. Nu känns det som att tiden går jätte långsamt igen och jag hoppas verkligen på att lillan beslutar sig för att komma ut tidigare än den 30:e Augusti men det är tyvärr inte så vanligt hos först föderskor. Men vi ska till barnmorskan på Fredag så om lilltjejen inte har kommit innan det så får vi se vad barnmorskan har att säga om det hela.
Jag förstår inte att sju dagar kan kännas som en evighet när jag har haft det lilla livet i magen 273 dagar, om man jämför med det så borde 7 dagar inte kännas som någonting men tyvärr så gör det de ändå.
Och vid minsta lilla förvärk som jag har så tänker jag: Ååhh är det dags nu? Men inte då, och jag tänker inte åka in till förlossningen på ett falsk alarm igen utan den här gången ska jag vara riktigt säker på att det är på riktigt innan vi åker in.
Men jag är i alla fall inte ett dugg orolig inför förlossningen nu och smärtan tänker jag inte ett dugg på. Nu funderar jag mera på hur det hela kommer att sätta igång, om börjar med att vattnet går eller om det börjar med värkar. Jag funderar på om sambon kommer att vara hemma när det startar eller om han kommer att vara på jobbet, om det börjar på dagen eller på natten och om jag själv kommer förstå att det är på riktigt. För nu vill jag bara ha ut våran lilla skatt så att sitta och oro sig över smärtan och förlossningen tjänar ingenting till för ut ska hon på ett eller annat vis i vilket fall. Och jag kommer ha min underbara sambo och pappa till lilltjejen vid min sida under hela förlossningen så jag vet att det kommer att gå jätte bra. För ett bättre stöd än honom går inte att hitta! Min underbara Jonas Fredriksson

Igår var jag så trött så jag sov bort hela dagen

Ja hör och häpna så var det så, jag var så trött igår efter den hårda och jobbiga natten så jag sov bort hela dagen nästan. Jag vaknade en vända och åt lite lunch och sen åt jag lite middag och sen somnade jag om igen. Men det är bara bra, det är kroppen som gör sig redo inför förlossningen och då behöver jag all energi som jag kan få. Men nu är jag pigg igen som vanligt men jag funderar på att ta och titta på någon film om en stund kanske eller så blir det till att fortsätta titta på tv.
Jag och sambon låg och myste och tittade på Beck- I stormens öga tidigare ikväll, jag tyckte att den var ganska bra faktiskt men den är inte så som Beck filmerna brukar vara. En helt annan handling och vid vissa stunder så kunde jag till och med tycka att den var rörig. Men jag rekommenderar ändå den till er som inte har sett den för den är värd att se.

Era gissningar på när lilltjejen kommer att titta ut

Tycker att det börjar bli dags att lägga ut era gissningar på när våran lilltjej kommer att komma till världen.


Veronica: 26:e Augusti vikt: 3650 gram längd: 51 cm
Kajsa: 29:e Augusti vikt: 3805 längd: 52 cm
En mamma: 30:e Augusti vikt: 3345 gram längd: 50 cm
Cicci: 31:a Augusti
Sandra: 1:a September vikt: 3550 gram längd: 49 cm
Jaqueline: 1:a September vikt: 3200gram längd: 52 cm
Min mamma: 2:a September vikt: 3470 gram längd: 50 cm
Millez: 3:e September vikt: 3955 gram längd: 50 cm klockslag: 06.42
Bea: 4 september vikt: 2970 gram längd: 48 cm
Min sambo och pappa till bebisen: 5:e September vikt: 3700 gram längd: 49,5 cm
Malin: 5:e September vikt: 3567 gram längd: 50 cm
Lee: 6:e September vikt: 3870 gram längd: 51 cm
Veronika: 7:e September vikt: 3450 gram längd: 49 cm
Linda: 9:e September vikt: 3800 gram längd: 51 cm
Malin: 10 september vikt: 3970 gram längd: 53 cm


Så ser det ut än så länge och jag kommer att strycka allt eftersom men hoppas på att det inte blir för många stryckningar.
Och självklart så får ni fortsätta gissa så fyller jag bara på allt eftersom. Ni får vara anonyma eller skriva ut era namn det väljer ni själva :)

En väldigt jobbig natt.

Den här natten har varit väldigt jobbig, jag somnade inte ínnan klockan halv fem och när jag väl hade somnat så vaknade jag ungefär en gång i timmen av att magen blev stenhård och så kände jag hur det molade på nedtill. Och eftersom att jag ändå var vaken så var det bara att springa upp på toa och kissa så nu hoppas jag att det inte är långt kvar tills lilltjejen väljer att komma ut. Vill inte vänta nå mera nu.
Så idag så tänker jag bara ta det lungt eftersom att det inte blev så mycket sömn så tror jag att kroppen behöver all den vila som den kan få. Så jag tänker bara ligga i sängen och titta på tv och film hela dagen och inte anstränga mig ett dugg. Men det tycker jag att jag har förtjänat. Och idag är det bara 8 dagar kvar, nedräkningen har verkligen börjat och tiden går så långsamt tycker jag. Nu vill jag att det ska gå fort så vi får träffa våran dotter och bara kunna njuta av hennes närhet och pussa på henne när vi vill.

Godnatt och sov så gott :)




Nu tänker i alla fall jag försöka sova lite så jag önskar alla er läsare godnatt och hoppas ni får sova gott så hörs vi imorgon. Eller ja senare idag blir det :)

bebis magen vecka 39 (38+5)





Nu är jag här igen :)

Det blev inget skrivande idag men vi har haft fullt upp här hemma. Dagen började med att vi fick besök av Criss och hans flickvän Dessi från Umeå vilket var trevligt. Vi pratade, lekte lite med katterna och åt kebab rulle från Sylos och efter att vi hade ätit så åkte de vidare hemåt. Och då var klockan ungefär halv fyra så då hade halva dagen gått redan. Och efter att jag och sambon hade vilat en stund och han hade fått i sig en kopp kaffe så beslöt vi oss för att åka iväg till hans föräldrar i Sollefteå och hälsa på och där var vi till klockan halv nio. Så vi kom hem vid lite över klockan nio och då åt vi lite kvälls fika och sen tog vi en dusch och vipps så var klockan nästan ett. Och nu ligger jag i sängen och tittar på tv och väntar på att jag ska bli trött men det är nog en stund kvar tills det händer. Och imorgon så är sambon ledig hela dagen så då blir det till att umgås för sen så jobbar han alla dagar nästa vecka förutom Onsdag och Söndag så det ska bli trevligt att spendera dagen bara han och jag och ta det lungt.
Man måste passa på nu för nu har vi inte så mycket egen tid kvar med varandra för snart så kommer lilltjejen och då har vi henne att se efter så då blir det lätt att tiden för varandra försvinner lite så vi ska ta vara på den tiden vi har kvar där det bara är vi två, tiden innan vi blir en liten familj♥

Vet inte vilken jag vill ha "/




Om det är någon som är duktig på kameror eller har någon erfarenhet av dessa så får ni gärna hjälpa till som smakråd och komma med tips.

Slemproppen har börjat gått!

Jag var på toa och kissade för en stund sedan och sen när jag skulle torka mig så upptäckte jag att det var lite slem på pappret, inte rosafärgat som slemet brukar vara utan det var genomskinligt. Men tänkte inte så mycket mera på det eftersom att jag tyckte att det var så lite slem men sen var jag på toa och kissade en gång till och då kom det mera slem så nu är jag helt säker på att det är slemproppen som har börjat gått. Men det känns inte som att det är någon förlossning på g inatt i alla fall eftersom att jag inte ens har några förvärkar men eftersom att slemproppen har gått så får man hoppas att det är på gång de närmsta dagarna. Men det visar sig som sagt men är i alla fall glad över att slemproppen börjar försvinna nu *spännande*

Nu är det krig!..

Nu är det krig mot företaget som jag har beställt mina kläder ifrån. Det är 8 dagar sen jag beställde hem sakerna och inte fick jag något paket idag. Och sambon fick hem sina saker som han har beställt fast han beställde dom flera dagar efter mig. Hur länge ska man behöva vänta egentligen? Är de det här dom kallar för service? Skulle inte tro det va.. Så nu får vi se kommer det inget paket på Måndag då ska dom få ett långt brev av mig där dom får höra på ett och annat för nu är jag less på att vänta!...

Den nya favoriten!



Apelsinjuice är den nya favoriten just nu!

Ny design i bloggen. Tack :)

Nu har man fått en ny design. Jag beställde den av http://www.milliez.nu/ och den blev klar idag och super nöjud är jag så det tackar jag för :) Så nu ser bloggen mera levande ut och förhoppningsvis så uppskattar ni läsare också den nya designen :)

It's the final countdown




10 dagar kvar till BF-datum♥

Åhh jag vill ha mitt paket "/

Nu börjar jag bli less på att gå och vänta idag vill jag ha mitt paket. Det var en vecka sen jag beställde varorna och tycker att de borde dyka upp när som hellst. Men vi får se för jag får min avi på sms och då brukar den komma efter klockan halv 3 så det är bara att hålla tummarna.



Och kommer paketet inte idag så ska jag starta krig med företaget det kan jag lova för man ska inte behöva vänta hur länge som hellst tycker jag!

Nästan ingenting skrivet igår

Oj det blev inte mycket skrivet igår men det beror på att jag inte riktigt hade någon lust. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på att prata om men man kan inte alltid vara på tipp topp för att skriva blogg. Men jag har i alla fall gjort flera kategorier så nu är det lite lättare att hitta i bloggen för er läsare. Och jag har sett att antalet läsare har stigit i bloggen och det känns trevligt. Som vanligt så är det natt och jag är vaken men jag börjar bli van med att inte kunna sova på nätterna så jag blir inte ett dugg förvånad men tråkigt bara att det som går i bakgrunden hela tiden är Simpsons. Det är bara en massa avsnitt som jag har sett. Men förhoppningsvis så kommer paketet med en antenn som sambon har beställt imorgon och då kan vi koppla in boxern här uppe i sovrummet och då kan jag se på tv de nätter jag inte kan sova. Men funderar på att slå på en film snart för att fördriva tiden och förhoppningvis bli lite tröttare. Men det bli säkert några flera inlägg inatt, det brukar det bli när jag inte kan sova.
Men utifall jag inte skriver nå mera så önskar jag er läsare godnatt och hoppas att ni får sova gott.

lite bilder som jag har ritat





The camera of my dreams


ebay en beroende framkallande sida


Har gått och förälskat mig i den här sidan, dom har verkligen hur mycket fina saker som hellst och till billiga priser. Hittar jätte mycket saker som hamnar under kategorin favoriter på min dator! :)

Kämpig natt

Den här natten har varit kämpig med mycket förvärkar och samandragningar så det har varit svårt att slappna av och sova. Men får inte så mycket sömn alls på nätter nu för tiden tyvärr men det hör väl till när man har stor mage och bara 11 dagar kvar till Bf. Jag hoppas verkligen att det sätter igång snart för nu vill jag inte mera, det känns som att magen ska spricka och gå i tusen bitar och bara tanken av att sitta upp får mig att bli helt slut. Spenderar den största tiden på i ryggläge på soffan vid tv:n för det finns ingen ork till något annat. Men snart så är det över och det kommer helt klart vara värt det i slut ändan det vet jag. :)

Ask me if you dare!.



Nu kör vi en frågestund och den avslutas klockan 00:00 idag så passa på.

Snart så åker vi iväg en vända.

Om en stund så åker vi iväg en vända hem till sambons moster för hans kusin fyller år så vi ska dit och fika och umgås lite. Får se hur länge jag orkar vara kvar men en liten stund ska jag orka i alla fall :) Men vi ska ordna lite här hemma innnan vi åker, vi måste äta något och jag ska ta och vakna till liv För idag känner jag mig som en zombie eftersom at natten blev sömnlös. Jag somnade tio imorse och gick upp vid två så det blev fyra timmars sömn. Inte mycket att hurra för kanske men bättre än ingenting alls i alla fall. Och jag hoppas på att jag får hem mitt paket idag med de saker jag bställde hem för sex dagar sen men får se för jag får min avi på sms och de brukar komma efter fyra men jag hoppas att det kommer snart så jag slipper gå och vänta på det.
Men nu ska jag ta och fundera ut vad jag vill äta till lunch men ni får en uppdatering senare när vi kommer hem igen för snart åker vi som sagt iväg på ett litet kallas. :)

Frukosten som jag gjorde i ordning åt min älskling♥


feel like a new person :)

Nu har jag duschat och gud så skönt det var jag känner mig nästan som en helt ny person. Förvärkarna som jag hade försvann och jag känner mig ren och fräsch igen. En stor fördel med att bo i hus, det finns inga grannar som klagar på om man duschar för sent eller för tidigt. Helt underbart på det viset :) Men visserligen så blev jag ännu piggare nu efter duschen men den energin ska jag lägga på att göra frukost på sängen åt min sambo innan han åker och jobbar. Det uppskattar han nog, för vem blir inte lycklig av lukten av en rykande varm kopp med kaffe på morgonen?
Nej nu ska jag ta och springa ner och börja med frukosten åt mitt hjärtegull men vi får höras senare kära läsare.
Och godmorgon på er alla vänner :)

Nu vet jag vad jag ska ta och hitta på!

Som vanligt så har jag inte kunnat sova i natt och har precis tittat på filmen Big Daddy och jag känner mig inte nå direkt trött nu heller. Så nu vet jag vad jag tänker göra, jag tänker faktiskt ställa mig i duschen. Jag har ändå ingenting att göra och en dusch skulle kännas väldigt skönt så det får nog bli så. Sen får jag se om jag försöker tvinga mig själv att sova eller om jag stannar uppe tills ögonlocken faller ihop av sig självt. Nu för tiden så har jag svårt att slappna av tyvärr, hur jag än vrider och vänder på det så blir jag inte trött. Men det är lika bra att vänja sig att vara uppe på nätterna för när lilltjejen har kommit ut till världen så blir det nog många nätter då man får sitta uppe. Men det gör absolut ingenting för vad gör man inte för sitt egna barn. ♥ Och sen har jag alltid varit en natt människa så jag ska inte klaga. Men nu ska jag ta och hoppa in i duschen och får se om ni får någon mera uppdatering de närmsta timmarna eller om jag somnar och skriver igen när jag vaknar och har tid.
Men i vilket fall så får ni ha det så bra så länge alla läsare!

Hösten smyger sig på

Nu börjar hösten sakta smyga sig på, det blir mörkt tidigt och de varma sommar kvällarna börjar att försvinna.
Men för mig gör det inte så mycket för jag personligen tycker att hösten är väldigt mysig. Man tänder alla sina små lampor i huset och får ett sånt där behagligt, varmt och välkommnande ljus, Man kan vara ute och gå och känna dugg regnet mot huden samtidigt som man tittar på alla de färglada löven som sitter på träden. Och finns det något bättre än att bara mysa ner sig under en filt med en kopp te och titta på någon bra film? Nej jag tror inte att det gör det. Så för mig är hösten en årstid som sprider lugn över mig. Det är inte alls som på sommaren då alla ska springa runt och det ska badas och man ska vara med överallt och grilla, och det är inte heller som vintern då det är för kallt och man har snö upp till knäna och kan knappt ta sig någonstans. Nej jag tycker att hösten är den perfekta årstiden. Lugn och mysig enligt min mening.
Vad tycker ni?


Isande gott!.




Citron vatten med en massa is i.

me like!


Lite bloggtorka "/

Just för stunden så har jag lite bloggtorka, vet inte alls vad jag ska skriva om och jag känner mig trött och sliten. Men kanske inte så konstigt med tanke på att det bara är 13 dagar kvar till BF. Så ni får ha överseende med att inläggen blir lite färre men jag ska rycka upp igen. Och kommer inte att sluta blogga men som sagt kanske blir lite färre inlägg beroende på hur jag känner mig och hur jag mycket jag orkar.

Natt underhållningen :)


Haft en bra dag igår!

Igår så hade jag en bra dag, jag och sambon åkte iväg till Sollefteå för han skulle titta över lite saker på bilen men det gick inte riktigt som vi ville så efter många timmars slit så åkte vi hem igen. Så vi får åka tillbaka någon dag och ta hjälp av hans pappa så ska vi nog se att det blir så bra så :) Sen på vägen hem så bestämde vi oss för att vara lite lata och köpa mat på Sylos så jag fick mig en kebab rulle. Tack älskling♥ Sen tittade vi lite på tv och jag laddade hem lite nya filmer så jag ska ha något att titta på när jag inte kan sova på nätterna och nu ligger jag här och skriver blogg. Och idag så gick jag in i vecka 39, så underbart snart kanske lilltjejen bestämmer sig för att komma ut. Jag hoppas verkligen på det så vi får se hur hon ser ut och bara ha henne nära. ♥ Men det är så hon kommer när hon är redo och vi får hoppas på att det blir snart! :)

Graviditeten vecka 39 :)



Från sidan familjeliv:

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Från sidan vårdguiden:

Barnet:

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.


Vikt 3450 gram

Mamman:

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.



Pappa/Partner:

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln Pappans roll vid förlossningen.

Ne om man skulle ta och försöka sova.

Nej nu funderar jag på att stänga mina stora gröna och försöka sova lite. Känner mig inte så trött men ibland så lär man tvinga sig till saker också och det är inge roligt att liggga uppe nu i alla fall för det värker i benen och lilltjejen trycker neråt så det känns som att "pull benet" ska spricka. Så det kanske är dags att försöka få en date med John Blund. Sen ska ju jag och sambon iväg imorgon också och då kan det vara bra om man är utvilad så man orkar hålla sig vaken och vara glad.

Exakt två veckor kvar till Bf-datum♥





Ja idag så är det exakt två veckor kvar till BF-datumet och vi längar i massor. Nu är allting klart här hemma så lilltjejen är välkommen till världen när hon vill. Det börjar kännas att det är nära nu för förvärkarna kommer oftare och det molar på bra mycket i magen. Jag hoppas verkligen att det sätter igång snart för nu vill jag träffa våran lilla skatt. Och så längtar jag efter att få tillbaka min kropp för mig själv igen, ta mig inte fel nu det är inte så att jag inte gillar att vara gravid för det gör jag. Jag älskar verkligen att känna hur lilltjejen bökar runt där inne och hur hon har hicka till och från. Men det ska bli skönt att kunna röra sig normalt igen utan att ha en jätte stor mage som är i vägen och så slipper jag vara så försiktig hela tiden. Och så kanske man slipper springa på toa och kissa var femte minut. Sen så blir man less på slutet också, man vill bara få träffa den lilla människa som har levt i min mage i nio månader. Och så ska det bli så underbart att få en familj tillsammans med den person jag älskar mest av allt på hela jorden : Min sambo Jonas Fredrikson♥

Blir kanske en dålig uppdatering imorgon för...



Efter att sambon har slutat jobba klockan tolv så ska vi ta en vända till Sollefteå för han ska titta på sin bil och fixa nå med bromsarna så jag vet inte alls när vi kommer hem. Så därför kanske det blir en dålig uppdatering imorgon men då vet ni i alla fall varför. Det är lika bra att skriva en förklaring för annars så tror ni kanske att jag ligger inne på förlossningen. Men än så länge finns det inget som tyder på att det skulle vara på gång så det dröjer nog ett tag till.

Bebis magen vecka 38 (37+5)

Mums, mackor med leverpastej och paprika :)


Sommrig kärlek♥






Jag älskar dig mest av allt på hela jorden Jonas

Den bästa serien som någonsin har gjorts :)



I love it :)

Vaken och uttråkad "/

Ja nu är klockan snart fyra och jag är fortfarande vaken, vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med. Just nu går Simpsons för fullt på tv:n här i sovrummet men det är avsnitt som jag redan har sett en massa gånger. Jag längtar verkligen i massor tills vi får hem våran boxer så vi kan ha lite kanaler här i sovrummet också. Har jag sagt det förresten? Nej det tror jag inte vi har beställt en boxer som vi ska ha i sovrummet och så kopplar vi in den i en väggantenn så slipper vi dra en sladd hela vägen från vardagsrummet på nedervåningen. Och så får vi lite flera kanaler här i sovrummet vilket ska bli roligt.
Men tyvärr så hjälper inte det mig just nu, jag har verkligen super tråkigt. Jag har gått igenom alla sidor som jag har och läst alla bloggar som jag följer och lägga mig ner och sova är uteslutet eftersom att jag inte är ett dugg trött än och då vet jag hur det blir. Då kommer jag bara ligga och vända och vrida på mig så då är det bättre att vänta tills jag känner mig trött.
Nej senare idag så blir det till att ladda hem lite nya filmer så man har något att titta på, fast det beror på om de filmer som jag vill ha finns med svensk text. Med min tur så finns det säkert inte men man kan ju göra ett försök i alla fall och se vad man hittar för roligt. :)
Nej nu ska jag ta och titta lite mera på Simpsons och lägga huvudet på kudden och hålla tummarna på att jag blir trött snart och kan sova.
Sov så sött alla läsare där ute.

Diskat, kastat sopor och sprungit runt

Nu har jag diskat upp, kastat sopor och sprungit runt lite här i huset, jag skulle hänga tvätt men den var fortfarande lite blöt så det får jag ta senare idag. Och snart ska jag koka lite kaffe åt sambon och laga lite mat. Det blir färskpotatis och sprödbakad fisk. Sen ikväll så tar vi nog en vända till affären för det behöbvs lite frukt, grönsaker, kattmat m.m. Inte världens roligaste syssla att handla men det måste göras det också :)
Sen är det skönt att röra lite på sig också och inte bara sitta still. Nej nu ska jag ta och springa ut i köket och sätta på potatisen, men vi hörs senare alla sötnosar där ute :)

Ta vara på den tiden vi har kvar själva♥

Jag och sambon diskuterade lite igår och kom fram till att om två veckor ungefär så kommer vi inte vara själva nå mera. Då kommer våran lilltjej vara här hos oss och då kommer vi alltid att ha någon vid våran sida som behöver en massa kärlek, värme och närhet. Så det är viktigt att jag och sambon tar vara på den lilla egentid som vi har kvar och inte låter den gå till spillo för sen vet man aldrig när vi får nästa egentid igen men inte blir det än på ett tag i alla fall. Men det är inte så att jag klagar för jag ser verkligen fram emot att lilltjejen kommer till världen snart och det ska bli så underbart mysigt och fantastiskt att få en liten familj ihop med min älskade Jonas Fredriksson. ♥

Dags för att göra lite sysslor här hemma

Nu ska jag snart ta och diska upp lite och titta om tvätten har torkat så kanske man får tiden att gå lite. För just nu så känns det som att tiden står helt still. Förstår inte att tiden kan gå så långsamt bara för att jag är själv hemma och sambon jobbar men jag får sätta mig och rita lite tattueringar för att inte tappa min kunskap där så kommer tiden attt rulla på.
Och sambon slutar ju klockan halv fem så det är inte allt för lång tid kvar tills jag slipper vara själv och om lite mer än två veckor så kommer jag inte vara själv nå mera alls för då har vi våran lilltjej här hos oss. :)

Tack söta ni :)

Åhh tack söta ni för alla fina kommentarer, det är roligt att det är lite nytt folk som hittar till min blogg också och självklart så kommer jag att fortsätta blogga efter att lilltjejen är född också. Visst det blir nog inte lika mycket som nu eftersom att den tiden inte kommer att finnas till men ska försöka skriva så ofta jag kan.l

Jag fick en frågan om vi har valt ut ett namn och ja vi ha valt ut ett namn till lilltjejen men vi har valt att inte berätta vilket namn vi har valt innan hon har kommit ut. Så ni får vänta lite till ni som är nyfikna :)

Och tack ännu en gång för alla fina ord som jag får av alla er läsare dom värmer verkligen och det är så roligt när man kommer ut på bloggen och ser att man har fått en massa kommentarer.

Middagen

Fredag den 13:e. Hur nojig är du?..

Idag är den Fredag den 13:e den så kallade "oturs dagen" men jag kan då inte anse att jag har haft något otur idag förutom att mitt blodvärde har börjat sjunka lite men det är jag helt säker på att det inte har med Fredag den 13:e att göra. Jag förstår inte riktigt mig på dom som är rädda för denna dag, jag menar den här dagen är väl precis som vilken dag som hellst? Och vem var det som kom på att just den här dagen skulle bringa otur med sig? Jag tycker bara det är onödigt att stressa upp sig för ett datum, Vad tycker ni läsare?
Hur många av er tror på att man har otur just idag?

Besök hos barnmorskan idag ♥

Idag så var jag och sambon till barnmorskan och allt såg bara bra ut. Det enda hon reagerade på var att mtt blodvärde har sjunkit från 120 till 106 så det måste jag försöka få upp innan förlossningen men det är nog anledningen till varför jag har varit så trött på sista tidden också så nu blir det till att dricka mycket med C-vitamin, ingen mjölk som tar bort järnet, levverpastej och mycket kött. Så vi får hoppas på att det stiger igen så jag slipper ligga lågt i det för det känns inge bra alls.

Lite värden från besöket:

Blodtrycket: 130/80
Blodsocker: 4,3
Hjärtslag: 146/min
Symf mått: 34cm
Vikt: 91,1 kilo
Läge: Fixerad
Urinprovet: 0/0

Så det såg bara bra ut och bebisen ligger precis på linjen så hon växe precis som hon ska så det är skönt. Men nu vill jag att hon kommer ut men det är inte långt kvar nu bara 17 dagar så nu får jag se till att jag gör massa roliga saker så att jag får tidden att gå lite fortare.
Nästa besök blir den 27:e Augusti men får se om lill tjejen har kommit ut då eller om
det blir prat om igång sättning och så det visar sig.

Fin natt underhållning

Jag är inte ett dugg trött så nu har jag roat mig med att betala alla mina räkningar för den här månaden och så har jag beställt ett par mjukis byxor och en till amnings bh. Så när den kommer så har jag två stycken och det får räcka och sen om jag växer ur dom så får jag köpa nya då.



Sådär ser mjukisbyxorna och amnings bh:n ut, längtar verkligen tills jag får hem byxorna för jag tycker dom är ssååå fina.
Men jag kan inte förstå att jag inte är trött, med tanke på att jag bara sovit fyra timmar igår så borde ögonen falla ihop på mig men inte då utan jag är helt klar vaken. Men förvärkarna kommer till och från och det är inte lätt att slappna av när det gör ont som sjutton och inte nog med det så har jag världens halsbränna. Men jag hoppas på en förbättring snart och att John Blund ska svinga sitt spö över mig så att jag får sova för det behövs verkligen.

Usch vilka förvärkar jag har just nu.

Just nu sitter jag med världens förvärkar, vissa gör mer ont än andra men så ska det vara så jag tror inte att det är dags än. Men jag önskar att dessa förvärkar kan övergå till riktiga värkar men det lär nog inte hända på ett tag skulle jag tro. Men vi får hålla tummarna på att lilltjejen vill titta ut till världen tidigare än beräknat för jag vill inte gå över tiden det orkar jag inte. Hela min kropp värker, jag är less på att springa och kissa hela tiden, det känns som att "pull benet" ska spricka för det är ett sånt tryck nedåt och det är svårt att röra sig för magen är i vägen. Nej nu vill jag ha ut våran lilla skatt till världen.

Nu har jag gjort det jag ska.

Nu har jag diskat, gått ut med soporna, kokat kaffe åt sambon, burit upp andningslarmet och ringt till Halens för att fråga vart min faktura har tagit vägen. Inte så ofta man ringer och ber om att få räkningar hemskickade haha. Men jag är så ordentlig av mig så jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag fick hem ett brev där dom påminner om att jag ska betala räkningen. Men det var ingen fara den var på väg hem nu så snart är den betald :) Oj nu kom jag på en till sak som jag måste göra, jag måste skriva ett mail till min handläggare på arbetsförmedlingen det är lika bra att göra det idag så att jag inte glömmer bort det. Nej nu ska jag ta och vänta på att sambon ska komma hem från jobbet men ni får ha det så bra så länge alla söta läsare så hörs vi.

Om man skulle ta och göra lite nytta kanske? :)

Nu funderar jag på att ta och göra lite nytta innan sambon kommer hem. Jag ska ta och diska upp, bära upp andningslarmet som vi fått låna av sambons syster och hämta posten. Sen ska jag självklart koka lite kaffe också så att han får kaffe när han kommer hem från jobbet. :)


Och idag är det bara 19 dagar kvar tills lilltjejens bf-datum. Nu börjar det närma sig och det blir mer och mer spännande vill jag lova. Nu vill jag bara att det ska sätta igång så man får se hur hon ser ut och bara ha henne nära♥
Och självklart så får ni gärna fortsätta gissa på när våran lilla skatt kommer att komma till världen.
Gissa på:

♥ När hon kommer
♥ Hur lång hon är
♥ Vad hon väger

Ingen sömn i natt *suck*

Jag låg vaken hela natten och vred och vände på mig. Till slut så lyckades jag somna vid klockan fyra sen vaknade jag av sambons klocka som ringde vid klockan sex. Och efter det så kunde jag inte somna om så jag gick upp, åt frukost och tittade lite på tv. Sen vid klockan tio så försökte jag sova lite och till slut så lyckades jag men vaknade igen vid tolv när sambon kom hem för att äta lunch. Så totalt har jag sovit fyra timmar så man är lite trött.
Hur har eran natt varit?

Finns det nå folk där ute?...

Det är helt öde i min blogg just nu, ingen som kommenterar och jag får ingen respons alls på något vis. Visst skriver jag för min egna skull till största del men det är även roligt om folk kommenterar någon gång ibland, det blir lite mera levande då på nå vis.
Så ni som läser min blogg kan väl ta er i kragen och börja kommentera lite mera?

Lite skillnad på magen :)

Satt och tittade på lite gammla bilder på magen och OJ vilken skillnad det är.



Och jag som tyckte att magen var stor i vecka 15, oj oj nu är den enorm. Så det var lite skillnad måste jag säga men det är mysigt :)
Eller vad säger ni läsare?

sitter och tittar på tv och saknar min sambo♥

Nu sitter jag och tar det lungt och tittar på tv och saknar min sambo enormt mycket, men han slutar klockan fyra så snart är han hemma igen som tur är. Jag älskar verkligen min Jonas Fredriksson över allt annat på denna jord och våran lilla tjej i magen. På tal om våran lill tjej i magen så är det bara 20 dagar kvar till BF nu så nu börjar det bli spännande. Förvärkarna kommer oftare och oftare och jag känner hur det molar på i magen så nu märks det att det inte är allt för långt kvar. Känns så spännande och speciellt att få dela denna resa med min underbara Jonas♥ Tänk att allt det här händer på riktigt, att jag har världens underbaraste pojkvän som jag är förlovad och bor ihop med och vi ska få en liten dotter. Jag är så lyckligt lottad och det kan inte bli bättre. Nu längtar jag tills på Fredag då vi får höra den lillas hjärta slå och får veta om hon har fixerat sig ännu. Just nu så bökar hon runt inne i magen och det trycker på lite obehagligt nedåt men vad gör man inte för sin lilla skatt?
Ååhh vad jag längtar nu får hon ta och komma ut tycker jag. :)

Virrig i huvudet AB det är jag det.




Så känner jag mig just nu, speciellt nu när man är fullproppad av graviditets hormoner nu på slutet. Haha jag glömmer saker hela tiden och vet knappt vad jag heter. Så virrig i huvudet AB det är jag det.

Graviditeten vecka 38 :D

Oj oj nu är det verkligen inte långt kvar och det känns så spännande. Längtar så mycket efter våran lilla tjej nu♥



Från sidan familjeliv:


Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.


Barnet:
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Från sidan vårdguiden:

Barnet:

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.


Vikt 3 200 gram

Mamma:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.



Navelsträngen runt halsen:

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner:

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni gärna skriva eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.

 

Nattliga funderingar

De flesta säger att meningen med livet är att sätta upp mål, drömmar och ambitioner som man så småningom kommer att nå bara man har lite tålamod, efterlängtan och sliter hårt. Alltså det vi kämpar för att att hitta den perfekta "vägen till drömmen" men om man aldrig hittar den vägen då, har man misslyckats med livets mening då? Och hur mycket ska man vara beredd att slita för att nå sina livs drömmar? Visst är det bra att ha mål här i livet för att sätta upp mål får en att kämpa lite extra mycket men målen måste vara realistiska också.
Så vad ska man ha för drömmar? Ska man bara drönmma om det som man vet att man någon gång under sin livstid kommer att klara av att uppnå eller ska man få ha sin lilla "fantasi värld" där man sätter upp de mest orealistiska målen och har den världen som en flykt från det verkliga livet när det blir pest och pina?
Jag tror att alla behöver en egen liten plats i sitt huvud där man kan fly verkligheten och bara få låtsas att precis allt är möjligt och att man kan klara av allt bara man vill. Men samtidigt så tror jag att det är viktigt att man kan skilja på dröm och verklighet. Men ibland är det inte alltid så lätt. Jag tror att vi alla någon gång har velat dragit täcket över huvuet och bara försvinna från verkligheten en stund och slippa det som känns jobbigt men man ska inte låta drömmarna ta över verkligheten. Och man ska inte offra för mycket för att uppnå sina drömmar och mål här i livet. Somliga offrar familj, tid med vänner, en fritid osv för att nå de mål som de satt upp men när de väl öppnar upp ögonen och ser världen runt omkring så inser de att allt det som verkligen betyder något har gått förlorat. Och kvar står de med en uppfylld dröm och har nått sitt mål men de har ingen vid sin sida och inget kvar att verkligen kämpa för.
Är det verkligen värt det?

Trött som attan vad är det för fel?

Jag förstår inte idag har jag varit ännu tröttare än vad jag var igår. Börjar fundera på vad det kan vara för fel, men troligen så är det bara vädret hoppas jag på. Men vi ska till barnmorskan på Fredag så får se om hon hittar något avvikande då. Sambon åkte iväg till affären nyss för att köpa något att dricka åt mig så jag får i mig vätska i alla fall och sen ska vi väl titta på Segemyrh på 4:an och sen funderar jag starkt på att gå och lägga mig så sliten känner jag mig. Men kanske inte är så konstigt när jag går in i vecka 38 imorgon då kan ju faktiskt lill tjejen komma när som hellst och det känns så spännande.
men det här inlägget blir nog det sista för idag men ni får en uppdatering imorgon igen. Ha det så jätte bra så länge alla läsare och sov så gott sen.
Kram

Exakt 3 veckor kvar till BF :)

Idag så är det exakt 3 veckor kvar till BF, hoppas verkligen att jag slipper gå över tiden. För nu är jag less på att vara gravid och vill få träffa våran lilla tjej. Idag så har jag världens förvärkar men det är bara förvärkar som sagt så än är det inte dags på ett tag skulle jag tro. På Fredag så ska vi till barnmorskan så får se vad hon säger då, jag hoppas på att hon säger att lillan har fixerat sig där inne för sist så låg hon bara med huvudet i bäckenet nu vill jag att hon ska ha stabiliserat sig så man vet att det är på gång.
Inatt har jag sovit som en kratta, jag har sprungit och kissat hela tiden och det har huggit längst ner på magen typ i samma höjd som äggstockarna och då är det svårt att slappna av. Men nu ska jag ta och äta lite mackor och drick oboy men ni får en uppdatering senare sötnosar. :)

Trött idag.

Idag så har jag varit enormt trött, jag somnade till en stund mellan halv sex och kvart i sju. Vet inte om det är kroppen som samlar krafter till förlossningen eller om jag bara är sliten i allmänhet. För övrigt så har jag inte gjort så mycket idag förutom att göra klart headern till Jackie. Sen har jag bara tagit det lungt. Det kan även vara vädret som gör mig så trött för jag känner redan nu att jag skulle vilja krypa ner i sängen och stänga ögonen. Kanske passar på att göra det eller så blir jag uppe en stund till. Hoppas i alla fall att ni alla läsare har haft en bra dag idag och får en fortsatt trevligt kväll :)

Intresserad av en ny header till din blogg?

Är någon av er läsare intresserad av en ny header till eran blogg så tveka inte på att höra av er med en idé och så. Jag tycker bara det är roligt att göra headers och så får jag fördriva tiden lite så tveka inte som sagt bara hör av er i en kommentar eller till min mail. :)

Jaquelines header :)

Jag gjorde en header till Jaqueline idag och jag blev nöjd över resultatet. Hon ville ha en header med rock tema och rött i bakgrunden så jag gjorde mitt bästa :)



Så blev den. Titta in på hennes blogg och säg hej när ni ändå har vägarna förbi. Hon skriver om sin vardag som mamma till lilla Elias, som sambo och massa annat som hör en mammas liv till.

http://whitetrashdoll.blogg.se

Söndag igen och snart en ny vecka

Nu är det Söndag igen och snart en ny vecka, imorgon är det exakt 3 veckor kvar till BF och på Tisdag så går jag in i vecka 38. Myspys i massor♥ Idag så är det jätte tråkigt väder ute, det regnar och är grått så jag har inte så mycket lust att göra något. Men jag ska spendera lite av dagen till att ladda hem lite nya filmer och till att börja på en header åt en kompis. Lägger upp bild på hur den blir sen men får se om jag blir klar idag eller om jag blir klar imorgon.
Annars så vet jag inte riktigt hur dagen ska spenderas det blir nog en slapp dag med sambon i soffan.
Men det går super bra det också :)

Älskar min underbara Jonas Fredriksson och lill tjejen i magen